Ostřílený restauratér Veso Djorem v Praze rozjížděl již několik zajímavých podniků a poslední z nich v podobě Luka Lu se vydařil znamenitě, neboť se zde podařilo skloubit unikátní atmosféru s vynikajícím jídlem, které v sobě spojuje středomořskou lehkost s balkánskou vydatností. Už jen samotný chléb, který se peče dvakrát denně podle receptu majitelovy babičky, je výtečný, možná nejlepší na Malé Straně. Z široké nabídky předkrmů by měl každý ochutnat lahodnou pečenou papriku plněnou sýrem, která patří mezi nejoblíbenější jídla podniku a potěší svojí jemnou, ale zároveň výraznou chutí. Skvělou volbou jsou také místní mušle, kalamáry plněné sýrem a prosciuttem nebo vyhlášené rizoto z mořských plodů.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



