Na začátku připomeňme, že La Bodeguita vzdává hold kultovnímu havanskému baru stejného jména, který proslavil spisovatel Ernest Hemingway. Zatímco kubánská Bodeguita je celkem malým, neustále přecpaným podnikem, ta pražská nabízí velkorysé prostory, včetně soukromého doutníkového klubu. A také velmi pestrý a široký výběr kubánských specialit. Od šťavnatých steaků připravených na grilu či čerstvých ryb až po tradiční jihoamerické a kreolské pokrmy. A to vše servírované v unikátním prostředí evokujícím magickou atmosféru staré Havany a jejích koloniálních paláců. Největším hitem podniku jsou ovšem kreolská jídla, která vznikla kombinací domorodé, španělské a černošské kuchyně. Zřejmě největší perlou v nabídce je humr s ananasovou pikantní salsou, kterého si host sám vybere a případně i vyloví z akvária.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



