Na první pohled sice restaurace Academic připomíná lodní kajutu, menu ovšem není kosmopolitní, nýbrž tuzemské a na jídelním lístku lze najít guláš i svíčkovou. Zvláště milovníci masa si přijdou na své, neboť třeba 10 hodin pečený bůček je mimořádný. Šťavnaté maso, doprovázené na talíři hutnými bramborovými plackami a cibulovou marmeládou, je chuťově naprosto dokonalé. Stejně skvělý a přece jen o trochu dietnější je pak hovězí pupek připravený ve vakuu metodou sous vide, opět v perfektní kombinaci s celerovým pyré a omáčkou z červeného vína. A do třetice ještě jedna masová specialita: "bifteky" z vepřové panenky zaujmou nejen svojí křehkostí a lahodnou chutí, ale znovu též dokonalým snoubením s výtečnými cuketovými bramboráčky a dušenými hříbky. Ženy sáhnou po lehčích a zdravějších pokrmech, jako je losos připravovaný v sezonních úpravách, nyní například s chřestem a řeřichou. A potěší i jemné kuřátko pečené s kůží a podávané s brusinkovocitrusovou omáčkou a pečeným ananasem, díky čemuž má celý pokrm mírně nasládlou a současně překvapivě delikátní chuť.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



