V Čestru je všechno tak trochu jako hra. Symbolické kravské hlavy hrají hlavní roli už v samotné výzdobě velkého sálu v přízemí budovy bývalého federálního shromáždění. Jsou základem všech grafických motivů: od výzdoby stropu a zdobení talířů až po označení dveří na toaletu. Aby toho nebylo málo, na jedné ze stěn je velká "mapa" krávy s vyznačenými partiemi masa. Protože se v kuchyni postupně zpracovává veškeré maso, jídelní lístek se každý den dvakrát mění. Ale to se týká hlavně pečených mas, nabídka předkrmů a steaků zůstává víceméně stejná. A co by neměl žádný host vynechat? Z předkrmů je vyhlášený nejen domácí talián, ale také speciální tatarák Čestr, který se nepřipravuje ze svíčkové, ale z hovězího zadního, respektive z vrchního šálu, díky tomu je krásně šťavnatý. Z hlavních jídel stojí za ochutnání třeba žebro na víně, hrudí pečené s majoránkou nebo karabáček v husím sádle. Maso má krásnou, výraznou a plnou chuť, což hosté ocení především u zdejších steaků. Ideální volbu představuje tříchodové degustační menu, během něhož lze vyzkoušet hovězí ve třech podobách: syrové (vedle tataráku třeba jako "sashimi"), pečené a grilované. Naopak kdo má rád sladké, dá si pouze jedno z mas a raději si dopřeje vyhlášené makové buchtičky s rumovou pěnou. Pro milovníky rafinovaných kombinací tu je pak unikátní zmrzlina z černého piva Master.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 60 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



