Rakouská monarchie si potrpěla na formu, takže první, co hosty překvapí, je působivý interiér. Už před hospodou je uvítá starobylý kočár, ve stejném duchu se pokračuje také uvnitř. Atmosféru starobylé monarchie navozují nejen starosvětské tapety, ale i černý nábytek či výstavní busty slavného císařského páru Františka Josefa a krásné Sisi. Pro diskrétní obchodní jednání v klidném a kultivovaném prostředí lze využít dva salónky, bonusem je spolu s polohou přímo v historickém centru Prahy také od jara do podzimu příjemná zahrádka. Už zmíněný rakouský císař, přestože patřil k nejmocnějším a nejbohatším lidem své doby, preferoval výhradně tradiční vídeňskou kuchyni, v čele s jejími největšími perlami v podobě "tafelspitzu", tedy vařené hovězí špičky, a vídeňského telecího řízku. Na jídelním lístku v "Kočáru" proto jako číslo jedna nemůže být nic jiného než slaboučce rozklepaný telecí řízek přes celý talíř, který je mnohem jemnější a lahodnější než naše oblíbená vepřová variace. Skvělý doprovod představuje svěží bramborový salátek bez majonézy. Mimořádně chutná je také vídeňská roštěná podávaná s opečenými brambory a smaženou cibulkou, která hojně překrývá šťavnaté maso, či lahodný "tafelspitz" podávaný tradičně s pažitkovou omáčkou a jablečným křenem. A ještě jeden tip pro zkušenější a odvážnější gurmány: pajšl na smetaně s vídeňským knedlíkem, který z českých restaurací už téměř vymizel.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 50 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



