Chuť a kvalita kávy je významně závislá na počasí a dalších okolnostech, jako jsou místo původu, odrůda, doba sklizně, termín pražení a způsob přípravy.
Spolumajitel pražírny Doubleshot a znalec pěstování kávy Jaroslav Tuček poukazuje na to, že opravdu kvalitní, výběrová káva má velmi málo společného s unifikovanými směsmi prodávanými zpravidla pod obecnými přívlastky jako italské espresso nebo brazilská káva. "Je to, jako byste v obchodě kupovali víno označené jako francouzské - bez určení původu, ročníku nebo odrůdy," vysvětluje Tuček.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



