Nejlepší kari je v Londýně
Nejlepší indické kari připravují v Londýně. Ve městě nad Temží má velmi dlouhou tradici. První kari se v Londýně servírovalo již v roce 1773 a první indická restaurace byla otevřena na počátku 19. století - přesně v roce 1809. Samotný výraz "nejlepší indické kari" je však poněkud zavádějící, neboť Indie se skládá z mnoha států a mnoha odlišných kultur. Ostatně 90 procent londýnských "indických" restaurací provozují Bengálci. A vůbec nejoblíbenější kari v Londýně - tedy kuřecí tikka masala, není původem indické, ale jedná se o britskobangladéšskou specialitu. Pokud chcete kari v Londýně ochutnat, zajděte si do ulice Brick Lane nedaleko East Endu. Vyzkoušejte hospůdku The Shampan, kde můžete ochutnat jedinečnou bangladéšskou specialitu v podobě jehněčího se zeleným chilli a koriandrem.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



