Jste pro úplný zákaz kouření v restauracích, nebo proti němu? Jaký je váš hlavní argument?

Jste pro úplný zákaz kouření v restauracích, nebo proti němu? Jaký je váš hlavní argument?

Kvido Štěpánek
Kvido Štěpánek
byznysmen a majitel firmy Isolit‑Bravo
Ano, jsem pro úplný zákaz. Se svobodou jednotlivce to nemá co do činění, daleko více věcí je dnes regulováno. Kouření navíc obtěžuje nekuřáky.
Jan Žůrek
Jan Žůrek
prezident České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj
Zákaz kouření v restauracích zamezí tomu, aby kuřáci ničili zdraví ostatních. V EU zákaz platí ve většině zemí včetně jižních, kde byla cigareta vždy symbolem životního stylu, a určitě nezlikvidoval jejich veřejné stravování.
Dalibor Dědek
Dalibor Dědek
podnikatel
Jsem pro zákaz kouření. Na cigeretový kouř jsem alergický. Přitom existují i méně škodlivé zlozvyky.
Petr Karásek
Petr Karásek
místopředseda České asociace interim managementu
A nešlo by už zakázat kouření všude? Nicméně naprosto vážně - jako velmi závažné vidím i běžné a hojně rozšířené kuřácké hloučky před učilišti a středními, někdy i základními školami před začátkem vyučování nebo po něm.
Jindřich Fikar
Jindřich Fikar
majitel čokoládovny Fikar
Proti! U nás v Kuřimi je polovina hospod už dnes nekuřácká. Bez zákazů a příkazů. Jednou za 14 dní jdu s doutníkem na pivo kde se kouří, jinak do nekuřácké. Můžu si vybrat a tak by to mělo zůstat.
Mirko Kalous
Mirko Kalous
Okin Group
Jsem pro!
Steak s dehtem? Ne, děkuji.
Také Vás obtěžuje cigaretový kouř a následná nutnost praní a čištění oblečení po návštěvě zakouřených prostor? Mne tedy ano!
Vůbec nechápu, že to v 21. století ještě řešíme. Jsem jednoznačně pro zákaz. Kromě zdravotních důvodů kouř spolehlivě zničí chuť i aroma každého jídla i nápoje. Mimochodem, rád si vykouřím dobrý doutník, ale sám, bez jídla a nikoho s tím neotravuju.
Tomáš Prajzler
Tomáš Prajzler
Regionální ředitel Talentor Advanced Search
Z principu se mi nelíbí většina regulací, nicméně tuhle přijmu s povděkem.
Jednoznačně pro zákaz kouření. Je to sice jistá regulace, které obecně nemám rád, ale současně nemám pocit ze svých zahraničních cest, že by toto nějak likvidovalo tamní restaurace a hospody, ba naopak je v nich stále plno, živo a navíc příjemně.
Josef Jeleček
Josef Jeleček
generální ředitel firmy Tedom
I jako kuřák jsem pro zákaz kouření v restauracích. Na druhou stranu bych nic neměl proti jasně definovaným kuřáckým pivnicím se zřetelným označením o škodlivosti vstupu. Pokud chápeme kouření jako nemoc, proč by se nemohli scházet stejně "nemocní".
Arthur Braun
Arthur Braun
advokát a managing partner v bpv Braun Partners
Před 10 lety bych nevěřil, že se v Bavorsku přísný zákaz kouření v restauracích schválí a navíc ještě v referendu, ale stalo se tak a stejně je v nich plno. Odnesou to hlavně sousedé restaurací, protože kuřáci budou postávat venku i po půlnoci.
Markéta Stržínková
Markéta Stržínková
ředitelka pobočky Atradius Česká repubika
Pivko v lokále, kde je zahuleno tak, že nejde vidět na výčep, se nedá vychutnat. A i hulící štamgasti u nás tohle nakonec pochopí a přijmou.
Karolína Topolová
Karolína Topolová
generální ředitelka AAA Auto
Jednoznačně pro. Kouřit v uzavřených prostorách je bezohledné a zdraví ohrožující. Jídlo i pití je lepší bez kouře. Je to pracoviště jako každé jiné a servírky a vrchní by neměli být ohrožováni karcinogenními látkami z cigaret jako jiní zaměstnanci.
Martin Lipert
Martin Lipert
zakladatel eReading.cz, CEO v Team Business, s.r.o.
Jsem roky pro. Kdyby cigára byly vymyšleny dnes, tak je každá vláda v civilizovaném světě ihned postaví kompletně mimo zákon.
Už aby to bylo! Kdo občas navštíví hospodu v západní Evropě, ví, jak je to báječné posezení. Nejúsměvnější argumenty proti zákazu hovoří o svobodě, ale kuřák si nezapaluje ze svobodné vůle. Je více či méně závislý.
Libor Malý
Libor Malý
zakladatel serveru Jobs.cz
Jsem pro úplný zákaz kouření. Argument ? Už dlouho mi připadá přirozené nekouřit, stejně jako nekrást, nelhat, nevraždit a tak... Vždyť to všichni známe ...
Související