reklama
reklama

Tomáš Mertlík

generální ředitel a majitel Batist Medical

Odpovědi respondenta

20. 10. 2021
Jaká konkrétní opatření máte v podniku připravená pro eventuální další vlnu covidu-19?
Vzhledem k tomu, že jsme firma zabívající se výrobou zdravotnických prostředků, máme a dodržujme na pracovištích nejpřísnější podmínky. Hygiena, rozestupy, ochranné pracovní pomůcky, desinfekce, jako ochrana dýchacích cest pak nanoroušky. Tím, že jsme výrobce nanoroušek, které mají lepší virovou ochranu než většin FF2 respirátorů na trhu, používáme pro všechny zaměstnance pouze nanoroušky naší výroby. Většina našich zaměstnanců je očkovaná, ostatní se snažíme k očkování motivovat. Vzhledem k tomu, že jsme distributorem antigenních testů, máme jich dostatek pro testování všech zaměstnanců
20. 7. 2021
Jak investujete, podle čeho si vybíráte aktiva, do nichž ukládáte volné peníze, a do čeho jste investovali v poslední době?
Co se týká naší firmy, v Batist Medical investujeme nyní značně - do geografické expanze distribuce, výrobních technologií a e-commerce. Co se týká mých soukromých investic, investuji do nemovitostí, tento segment bedlivě sleduji dlouhodobě. A stále zvažuji a zkoumám pro mě nový segment kryptoměn.
26. 5. 2021
Inflace v dubnu překročila tři procenta. Obáváte se, že by mohla poškodit Vaši společnost, znehodnotit její rezervy?Pokud ano, jakým způsobem plánujete peníze Vaší firmy či Vaše vlastní pro inflaci zabezpečit?
Nízké úrokové míry v kombinaci s dobrými hospodářskými výsledky naší společnosti podporují náš investiční a akviziční apetit. Peníze ve slamníku nemáme, investujeme je do technologií výroby a geografické expanze. Co se týče soukromých finančních prostředků, stále jsou v mém hledáčku reality a nově zvažují také nákup kryptoměn.
22. 4. 2021
Byli byste pro to, aby všichni podnikatelé včetně živnostníků museli povinně mít datovou schránku? Je vhodné, aby jim stát tento způsob komunikace nařizoval zákonem?
Nesouhlasíme. Jsou efektivnější digitální nástroje pro komunikaci. Ovšem jako jedna z alternativ je vyhovující.
26. 2. 2021
Covid už je v Evropě téměř rok. Jak se během té doby vyvíjely investice do rozvoje vaší firmy? Utlumili jste je, nebo v některé oblasti i navýšili? Jaké investice plánujete pro letošní rok?
Zainvestovali jsme do výrobních technologií a nakoupili jsme linky na výrobu roušek. V současné době vyrábíme 10 miliónů nanoroušek měsíčně. Investujeme do rozšíření výrobních prostor pro výrobu chirurgických setů a jednorázového krytí na rány. Výrazně jsme také investovali do nové digitální platformy, která umožní nákup našich produktů široké veřejnosti. Zároveň investujeme do nových administrativních prostor v pražském Karlíně. Nově na vlastní náklady také zajišťujeme zaměstnancům plošné PCR testování. Zdraví našich zaměstnanců je přednější než zisk firmy.
reklama