reklama
reklama

Jitka Kopecká

HR ředitelka a jednatelka, Ericsson

Odpovědi respondenta

25. 11. 2020
Pandemie ovlivnila způsoby, jak budou podniky děkovat svým zaměstnancům za práci v uplynulém roce. Jak letos řeší vánoční dárky a večírky vaše firma? Jak bude lidem dárky doručovat, pracují-li z domova?
Každý rok u nás probíhal vánoční večírek, což letos není kvůli pandemii možné. Plánujeme tedy poslat zaměstnancům do jejich domácích kanceláří nějaký zajímavý dárek. Tuto cestu jsme letos již dvakrát využili a setkala se s pozitivním ohlasem.
12. 10. 2020
Začíná druhý letošní hromadný přechod na home office. Jaká jsou vaše ponaučení z první jarní vlny? Organizujete práci z domova v druhé vlně na základě toho jinak?
Naše společnost už od jara 2020 stále doporučuje zaměstnancům práci z domova, takže pro nás nyní nenastala žádná změna. Povaha naší práce i IT prostředí umožňují zaměstnancům pracovat bez omezení. Navíc nyní spouštíme program na zapůjčení ergonometrických židlí z kanceláře zaměstnancům domů a připravujeme program na nákup pracovních stolů a lamp do jejich domácích kanceláří.
11. 6. 2020
Vyhovuje fungování vaší společnosti současná podoba zákoníku práce, nebo vaši společnost nějakým způsobem brzdí?Jaké změny v zákoníku práce byste uvítali (i s ohledem na zkušenosti z koronavirové pandemie)?
Pokud bych měla vytáhnout některou z mnoha oblastí, které nás brzdí, tak to bude možnost využití odborníků ze třetích zemí. Potřebujeme je na několik dní v určitém období roku a nejsme schopni toto období predikovat.
22. 5. 2020
Co si myslíte o poslaneckém návrhu, že by obchody musely nabízet až 85 procent potravin českého původu?Jak jinak a případně lépe by podle vás měl stát podpořit všechny české podnikatele?
Je to smysluplný návrh nejen kvůli podpoře českého podnikání ale i zastavení nesmyslného transportu zboží z jedné strany Evropy na druhou. Nicméně bych volila 75 procent.
26. 4. 2020
Vláda zrychlila uvolňování opatření, jež mají zamezit šíření koronaviru. Očekáváte, že se váš byznys rychle vrátí do původních kolejí? Případně kolik času bude potřebovat na zotavení?
Naše pobočka v České republice během nouzového stavu přešla na home office a pracuje s plným nasazením a bez omezení po celou dobu. Potřebujeme spíše, aby se co nejrychleji vrátily k normálu některé aktivity našich zákazníků.
11. 4. 2020
Co vám osobně v čase koronaviru nejvíce chybí a čeho se nedostává, a to nejen po stránce hmotné?
V čase koronaviru mě osobně chybí možnost dojít ke své oblíbené kadeřnici, nakoupit si bez strachu v libovolném obchodě a zahrát si volejbal s přáteli. Zbytek mého života, ať už pracovního či soukromého řeším bez omezení prostřednictvím pracovních nebo sociálních sítí. Poradu s kolegy nám umožní Teams, kafe s kolegyní Skype for business a pokec s kamarádkami řešíme přes WhatsApp nebo Messenger. Díky všudypřítomnému internetu mohu plnohodnotně pracovat z domova nebo se bavit ve volném čase, pokud nedám přednost pobytu na zahrádce.
reklama