reklama
reklama

Pavel Koutný

ředitel rodinné oděvní firmy Koutný

Odpovědi respondenta

26. 2. 2021
Covid už je v Evropě téměř rok. Jak se během té doby vyvíjely investice do rozvoje vaší firmy? Utlumili jste je, nebo v některé oblasti i navýšili? Jaké investice plánujete pro letošní rok?
V roce 2020 jsme dokončili velké stavební projekty v hodnotě 70 mil. Kč a na tento rok jsme naplánovali investice do posílení a modernizace výrobního a vývojového SW v objemu 3 mil. Kč. Investice pro další roky budeme pečlivě zvažovat, hlavní zaměření bude na optimalizaci nákladové stránky firmy, posílení tržního podílu a zachování plynulého cash flow.
2. 3. 2018
Unijní eurodotace Česku podle vás: - prospívají, podporují modernizaci republiky - prospívají, ale jsou spojeny s korupcí - škodí, křiví tržní prostředí - škodí, jsou neefektivně vynakládány
Dotace být měly být nápomocné na zlepšení infrastruktury ovládané státem. Do privátního prostředí nepatří. Firmy se tak nenaučí být konkurenceschopné a mnohé přežívají jen díky dotacím.
1. 2. 2018
Nabízí Vaše firma zaměstnancům možnost práce na zkrácený úvazek? Jestliže ano, na jakých pozicích? Jestliže ne, proč?
Naše společnost využívá možnost práce na zkrácený úvazek pouze u prodejního personálu, kde to využívají hlavně maminky, které se věnují malým dětem.
24. 1. 2018
Je pro vás bitcoin byznysovou příležitostí - jako investice, platidlo, či jinak?
Určitě není, některé země již zvažují, že kryptoměny nepovolí. Prozatím je to spekulace, čemuž napovídají obrovské cenové výkyvy.
8. 1. 2018
Česká koruna má i v letošním roce posilovat. Na jaké úrovni podle vás bude kurz koruny k euru na konci roku 2018? Ovlivní silnější koruna nějak váš byznys?
Naše zahraniční platební bilance je vyrovnaná, objem zaplacených zahraničních faktur se rovná objemu vyfakturovaných zahraničních, takže by nás posilování koruny nemělo výrazně ovlivnit.
10. 11. 2017
Plánujete ve vaší firmě v příštím roce zvyšovat mzdy? Pokud ano, o kolik? Bude přidávání plošné pro všechny zaměstnance, nebo individuální?
Mzdy v naší společnosti zvedat v příštím roce budeme individuálně s ohledem na jednotlivé mzdové úrovně našich spolupracovníků.
1. 11. 2017
Jakou vládu chtějí podnikatelé a proč? - Menšinovou vládu Andreje Babiše doplněnou o odborníky. - Koaliční vládu v čele s ANO 2011 ale bez Andreje Babiše. - Menšinovou vládu odpůrců ANO 2011. - Vládu, která by vzešla z předčasných voleb.
Určitě bych vítal tu vládu, která bude aktivní, mít snahu prosadit určité reformy a ne jen řečnit. A hlavně zdravou opozici, díky které se povedou flexibilněji prosazovat zákony.
30. 10. 2017
Poznamenala váš byznys ukrajinská krize a následné sankce vůči Rusku, "zchudnutí" Rusů kvůli slabému rublu nebo odliv ruských turistů z Česka? Pokud ano, jak?
Naše prodejní jednotky mají stálou rusky mluvící klientelu. Úbytek byl patrný před cca 1 rokem, ale nyní je opět vše v běžných kolejích. Je známo, že Rusko již překonalo několik podobných krizí, tamní lidé jsou na tyto ekonomické výkyvy zvyklí.
reklama