Do výrobny vstupujeme přes halu, kde se pořádají akce pro firmy. Spolumajitel Pražské čokolády Petr Kovařík návštěvám, zákazníkům nebo jiným hostům prohlídku provozu neodpustí. O tom, jak se dělá jeho čokoláda, má perfektní přehled. Se svými dělnicemi živě a srdečně komunikuje. Zpátky v hale nabízí k ochutnání kakaový bob. „Má nakyslou chuť. Běžný člověk ho sní. Ten, který používá většina světové produkce, spíš vyplivnete, jak je hořký,“ říká. Kovařík dále v rozhovoru pro týdeník Ekonom popisuje, díky čemu se jim podařilo proniknout do jihoamerické komunity pěstitelů kakaových bobů či jak souvisí těžba mahagonu s výrobou čokolády.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později