Že se stravování na nádraží nemusí odbývat párkem v rohlíku či smažákem v housce, už třetím rokem Pražany i turisty učí Američan Martin Barry.
Původem krajinářský architekt z New Yorku po většinu své kariéry přetvářel zanedbaná místa a dával jim nové využití, vracel do nich život. Soubor restaurací pod širým nebem Manifesto Market do této koncepce zapadá. Opuštěnou plochu u autobusového a vlakového nádraží na pražské Florenci, kde se dříve povalovali jen bezdomovci a odpadky, přetvořil v místo setkávání a gastronomie.
Start-up nepoložila ani koronavirová krize. Zdržela sice expanzi do zahraničí, avšak uspíšila zavedení moderních technologií, díky nimž se už během května Manifesto vrátilo do zisku.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později