Zámecký lihovar a pivovar v Blatné na pomezí jižních a západních Čech nemá vlastní restauraci ani hospodu. Když se ale návštěvníkovi podaří dostat dovnitř, může ochutnat nejen Blatenského Kohouta, ale i místní proslavené ovocné pálenky a další destiláty. Oba provozy fungují v areálu někdejšího panského dvora na dohled od unikátního vodního zámku. Pivo se ale koncem 70. let minulého století v Blatné vařit přestalo a staletá pivovarnická tradice byla obnovena teprve před třemi lety. "Říkal jsem si, že tady v Blatné byl pivovar, Blateňáci na pivo z něj chodili a i na radnici říkali, že by bylo dobré, kdyby se vrátil. To pivo sem patří. Tak je tady dnes pivovar i s lihovarem," říká spolumajitel podniku a vyhlášený odborník na destilaci Václav Šitner.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později