Zatímco italská, thajská či americká fastfoodová kuchyně zažívala v Česku v posledních 20 letech bohaté žně, britská klasika u nás dlouho chyběla. To napravilo až půvabné bistro Fish & chips, sesterský podnik luxusního Oyster baru, které nabídlo smaženou rybu připravenou z prvotřídních surovin a brzy se zařadilo mezi oblíbené zastávky v Dlouhé ulici, která přitahuje stále více milovníků kvalitní gastronomie.
Kulinárním pilířem podniku jsou samozřejmě smažené ryby s hranolky, přičemž si hosté mohou vybrat ze tří druhů ryb (vedle tmavé tresky je k dispozici také halibut či hejk), dvou druhů těstíčka (pivní nebo bylinkové) a několika druhů majonéz či omáček. Zvláště citronová či česneková majonéza patří mezi místní poklady. Pokud hosté chtějí, připraví jim kuchař všechny ryby také bez těstíčka na grilu, ale taková úprava v tomto podniku ztrácí své kouzlo. V menu Fish & chips nechybí ani několik dalších zajímavostí. Jednou z nich je chowder, silný vývar z ryb a plodů moře (ideálně z krabích krunýřů), který potěší svou tradiční, výrazně rybí chutí i velmi hutnou podobou. Povedené jsou také nejrůznější variace plodů moře a tygřích krevet, ať už jsou to kalamáry v těstíčku, či tygří krevety v tempuře.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 60 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



