Raw food šéfkuchař potřebuje ke své práci především dvě pomůcky - mixér a sušičku. Všechna jídla totiž mohou projít teplotou maximálně 42 stupňů, neboť vyšší teplota v surovinách ničí spoustu zdraví prospěšných látek, třeba vitaminy či enzymy, jež pomáhají dobrému trávení a přirozené očistě organismu. To je první zásada. Tou druhou je zákaz používání veškerých živočišných produktů, protože vitariánství je odnož veganství a pracuje pouze s rostlinnou stravou, takže syrový tatarák či sushi ve vitariánských restauracích také nenajdete. Používá se jen zelenina, ovoce, semínka, ořechy či naklíčené luštěniny. Tolik teoretický úvod a nyní už přejděme k pestré nabídce pokrmů podávaných v novém vitariánském podniku MyRaw Café, který byl otevřen loni v létě v pražské pasáži u Divadla v Dlouhé.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



