Steven Trumpfheller si svůj podnik v Praze otevřel již před čtyřmi lety a zaměřil se v první řadě na "fusion cuisine", v níž se potkává italská a francouzská kuchyně. Trumpfheller ji ovšem kreativně dotváří a obohacuje o nové způsoby použití surovin. Precizní provedení jídel navíc umocňuje velmi příjemná atmosféra, která je hlavně na podzim a v zimě zvýrazněna krbem s hořícím dřevem. Menu se mění zhruba každého půl roku, v denní nabídce ovšem hosté najdou další sezonní speciality. Gurmeti navíc využijí speciální sedmichodové degustační menu, které nabízí průřez tím nejlepším, co je právě k dispozici. Příznivcům ryb a mořských plodů lze doporučit dvě mimořádná jídla. Prvním z nich jsou tygří krevety podávané se šťávou z česneku, bílého vína a citronu. Mimořádně povedený je také šťavnatý mořský ďas s lahodnou chutí prémiové ryby, doprovázený artičokovošafránovým aioli (provensálskou majonézou) a zeleným chřestem. Ze zvěřinových pokrmů stojí za zkoušku křehká prsíčka z divoké kachny, kde výraznou chuť divočiny vyvažuje nasládlá omáčka z ostružin a portského vína. Ještě výraznější chuť má jelení svíčková obalená v jemné pistáciové krustě, kterou doprovází omáčka z brusinek, šalvěje a pepře.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 60 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



