Mezi velké koníčky Romana Sysla patří dobré jídlo a při cestování se vždy snaží ochutnat maximální množství lokálních pokrmů. "Už před několika lety mě oslovila asijská kuchyně 1 ," říká šéf společnosti Taxify, aplikace propojující řidiče s cestujícími. Pokaždé se prý těší na nové speciality.
"Velkou vášní jsou pro mě také čaje 2 , které rád vozím ze zahraničních cest jako suvenýry," pokračuje. S každou krabičkou čaje, kterou si doveze, má potom spojenou určitou vzpomínku, a když si jej připravuje, vrací se myšlenkově zpět do země, odkud nápoj pochází.
Protože Roman Sysel nemá rád dovolené v hotelových resortech, na cesty vyráží bez přesnějších plánů. "Nejraději cestuji pouze s nejnutnějším vybavením, které se mi vejde do malé tašky 3 . Nikdy si dopředu nedomlouvám ani ubytování."
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 60 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Barbora Pěničková
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



