Restaurace Na Štěpáně si do svého motta vsadila poněkud hrdé a také značně zavazující heslo: "Chceme dělat takové jídlo, za kterým stojí jet!". A protože Češi začínají za dobrým jídlem opravdu jezdit, hlavně o víkendu je zde plno. Po celý týden šéfkuchař připravuje polední nabídku z právě nakoupených surovin. Největším podzimním klenotem je dokonalá kančí špikovaná kýta z divočáka z kokořínského revíru se šípkovou omáčkou a perníkovými knedlíčky. A co dále stojí za ochutnání? Mezi předkrmy boduje jemná kachní paštika s rybízovým želé a kompotem z bílé cibule podávaná ve sklenici či pomalu pečený roastbeef s hořčicovou majonézou. Jak je patrné již z jídelního lístku, Na Štěpáně vládnou především speciality připravené z masa, které dominují také mezi hlavními chody. Vedle již zmíněné kančí svíčkové jsou dalšími hity osm hodin pečený bok z mladého selátka servírovaný v pikantní marinádě s bramborovým pyré či dvanáct hodin pečená vepřová žebírka.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



