Brněnský patriot Petr Fridrich se vyučil v oboru kuchař-číšník a vařil i obsluhoval v několika restauracích. V roce 1995 se mu však přestalo chtít poslouchat nadřízené, a otevřel si svoji vlastní hospodu. Na druhé koleji se přitom začal rozvíjet jeho další koníček, začal sbírat modely vlaků. Na otázku, proč ho vláčky tak fascinují, nedokáže rozumově moc odpovědět. "Je to prostě vášeň," usmívá se. A kdy ho napadlo tyto dva světy spojit? "Nápad na otevření hospody, kde vám pivo nebo štamprli doveze lokomotiva, není nic originálního. V modelářské komunitě to napadne skoro každého. Druhá věc je to zrealizovat," říká. Od prvního nápadu k otevření hospody uběhly tři roky. "Věděl jsem, že to nechci dělat amatérsky, že to musí být vymakané," dodává.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později