Omega 3 mastné kyseliny jsou hojně zastoupeny v mořských rybách. Klinické studie už dříve naznačovaly, že tyto látky působí proti obezitě - ale jen tehdy, že se zároveň sníží celkový energetický příjem. Příčinu ale odborníci dosud neznali. Poodhalit ji nyní pomohl výzkum vedený Janem Kopeckým z Fyziologického ústavu Akademie věd ČR. Výsledky zveřejnil časopis Diabetologia.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



