Omega 3 mastné kyseliny jsou hojně zastoupeny v mořských rybách. Klinické studie už dříve naznačovaly, že tyto látky působí proti obezitě - ale jen tehdy, že se zároveň sníží celkový energetický příjem. Příčinu ale odborníci dosud neznali. Poodhalit ji nyní pomohl výzkum vedený Janem Kopeckým z Fyziologického ústavu Akademie věd ČR. Výsledky zveřejnil časopis Diabetologia.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111