Z jakých laskomin je složeno tradiční italské, španělské, ruské, americké či gruzínské vánoční či novoroční menu? Ale hlavně, co lidé o Vánocích běžně jedí ve skutečnosti? Úhoře - tradiční vánoční chod severoitalských regionů - už doma připravuje málokdo. Naproti tomu v ruských rodinách se v posledních letech bere ohled na to, jaké zvíře právě dominuje novému roku podle asijského lunárního kalendáře. Nastává-li rok králíka, není radno si ho pohněvat servírováním na sváteční tabuli.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



