reklama
reklama

Jan Volšík

obchodní ředitel Preciosa Lighting

Odpovědi respondenta

6. 5. 2020
Dochází k rozvolňování mimořádných opatření přijatých v souvislosti s koronavirem. Jaký to bude mít vliv na váš byznys? Na co se vy osobně v souvislosti s rozvolněním opatření nejvíce těšíte?
Ve společnosti Preciosa Lighting vítáme postupné uvolňování opatření, pro nás je důležité především otevírání hranic a uvolňování opatření v zahraničí kvůli tomu, že se drtivá většina našich projektů realizuje v zahraničí. Z pohledu domácích aktivit je pro nás důležitý postupný návrat k běžnému životu. Souvisí s tím zvýšený zájem zákazníků o náš Flag Ship Store v Rytířské ulici v Praze.
24. 3. 2020
Jak se vám v době karantény osvědčila ve firmě práce z domova? Pozorujete například pokles výkonnosti zaměstnanců na home office, zejména těch, kteří v tomto režimu nikdy nepracovali?
Pochopitelně je lepší, když mohou být naše týmy spolu, ale celkově se nám podařilo home office úspěšně realizovat, zejména pro naše administrativní týmy. Jako globální společnost máme zaměstnance po celém světě, kteří v současnosti běžně praktikují sdílení informací či možnosti vzdáleného setkání přes internet. Pro naše designéry může být home office trochu náročnější, protože jsou zvyklí velmi úzce spolupracovat na projektech. Home office je něčím, na co si všichni musíme zvyknout, ale doufáme, že se situace brzy zlepší.
Obecně nikoli. Mnoho našich zaměstnanců uvedlo, že pracují déle, protože nemusejí dojíždět a někdy mají nutkání kontrolovat e-maily po pracovní době. Na druhé straně někteří kolegové, kteří také kvůli karanténě působí jako učitelé svých dětí, pracují v netradičních hodinách. Celkově ale fungujeme dobře, byť odděleně.
reklama