Podnikatel Jean-Noël Bongrain začal v roce 1956 vlastnoručně vyrábět sýry. V průběhu dalších let se z jeho firmy stal přední mlékárenský podnik, který působí na všech kontinentech. Do Česka přišel v roce 1993 a postupně tu ovládl tři mlékárny – v Přibyslavi, Sedlčanech a Hodoníně.
Na počátku tohoto roku se skupina Bongrain přejmenovala. Stala se z ní Savencia. "V Česku také došlo k transformaci na akciovou společnost a k centralizaci řízení všech tří výrobních závodů," říká Oldřich Obermaier, který býval jednatelem a nyní je jedním ze tří členů správní rady nové společnosti Savencia Fromage & Dairy Czech Republic.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Petr Korbel
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



