Podnikatel Jean-Noël Bongrain začal v roce 1956 vlastnoručně vyrábět sýry. V průběhu dalších let se z jeho firmy stal přední mlékárenský podnik, který působí na všech kontinentech. Do Česka přišel v roce 1993 a postupně tu ovládl tři mlékárny – v Přibyslavi, Sedlčanech a Hodoníně.
Na počátku tohoto roku se skupina Bongrain přejmenovala. Stala se z ní Savencia. "V Česku také došlo k transformaci na akciovou společnost a k centralizaci řízení všech tří výrobních závodů," říká Oldřich Obermaier, který býval jednatelem a nyní je jedním ze tří členů správní rady nové společnosti Savencia Fromage & Dairy Czech Republic.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později