Šéfkuchař a majitel Hliněné bašty Hynek Vávra klade důraz na sezonní pokrmy. Proto po zimě mizí z menu zvěřina a přichází čas jedné z největších delikates, jakou představují mléčná kůzlata a jehňata, která se pravidelně konzumují v době kolem Velikonoc. Zvláště kůzlata krmená mateřským mlékem jsou v celé Evropě považována za mimořádnou delikatesu. Kůzlečí maso má navíc výtečné nutriční vlastnosti, neboť obsahuje málo tuku, málo cholesterolu a naopak vysoké množství bílkovin. Boduje však hlavně svou lahodnou, jemnou a delikátní chutí. Z úprav je nejvhodnější šetrné pomalé pečení, které ponechá masu jeho křehkost.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111