Stále více českých spotřebitelů by chtělo jíst domácí potraviny, v ideálním případě od farmářů z bezprostředního okolí, jimž mohou důvěřovat. Nicméně z údajů na obalech velmi často nezískají informace o původu.
Může tak dojít k absurdním situacím, kdy produkty, které se tváří jako typicky české, jsou ve skutečnosti z ciziny.
Týdeník Ekonom to již dříve doložil na příkladech, jako je Sedlčanský Hermelín částečně vyráběný v Polsku, Mochovská zelenina z Rakouska či dětská výživa Sunar z Británie (viz Ekonom č. 51-52/2010).
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



