reklama
reklama

Články autora

HN.cz5 minut čtení
Klidné a převážně venkovské Burgundsko, poseté románskými kostely, si mnozí zamilovali díky slavným skvělým vínům. Nejen je, ale také tamní...
HN.cz3 minuty čtení
V Brně vyhlásili první letošní vítěze na velké mezinárodní přehlídce vín – Vinex 2009. A u Dlouhého stolu v pražském hotelu Hoffmeister se...
HN.cz4 minuty čtení
Už přes rok mají obyvatelé Jihlavy i její návštěvníci možnost pojíst ve špičkové restauraci Tři knížata. Mimo velká města je to stále ještě...
HN.cz4 minuty čtení
Najít v Praze restauraci s výborným poměrem cena/kvalita není snadné. Jednou z nich je bezesporu nenápadný nekuřácký podnik Na Kopci na jednom z...
HN.cz5 minut čtení
Nový ročník vín z nejproslulejší francouzské vinařské oblasti Médoc u Bordeaux se poprvé ochutnává ve třetím roce po sklizni. Letos je tedy na...
HN.cz2 minuty čtení
Nenápadný vchod ze zadního traktu Paláce Kinských vede do podzemní útulné restaurace. Ochutnat zde můžete dobře připravenou moderní francouzskou...
HN.cz3 minuty čtení
Zdeněk Pohlreich pro gurmány i gurmety znovuobjevil lahůdku připravovanou z telecích či hovězích líček. Přišel s nimi právě včas, kdy všude v...
HN.cz3 minuty čtení
V přehledu stovky nejlepších vín uvádíme vinařskou obec a vinařskou trať, ze které pocházejí hrozny k jejich přípravě. Obce jsou součástí šesti...
HN.cz30 minut čtení
Obliba kvalitních vín roste. Vína pocházející z vinic na území České republiky získávají i mezinárodní ocenění. Za tím nejlepším z tuzemských...
HN.cz3 minuty čtení
Vzhledem k tomu, že naše vinařské oblasti patří k nejsevernějším v Evropě, nebývalo domácí červené víno ve srovnání s konkurencí z jižnějších...
HN.cz5 minut čtení
Restaurace Na Štěpáně, na dohled od Mělníka a soutoku Labe s Vltavou, má více než dvousetletou tradici. Stála tady ještě v době, kdy zde lidé...
HN.cz5 minut čtení
Kdysi se chodilo sto jarních kilometrů, nyní můžete navštívit sto zajímavých hospod a dostanete také potvrzení do knížečky. Téměř 140 tisíc...
HN.cz4 minuty čtení
Při vyřčení slova zabijačka se milovníkům vepřového sbíhají sliny. Vidí jitrnice, jelita, tlačenky, ovary, čerstvé škvarky a těší se, jak si...
reklama