Město, kde je poledne už v jedenáct hodin. Co neminout v Brně? 7 minut čtení Moravská metropole se dostává do hledáčku i českých turistů čím dál víc díky jedinečné scéně kaváren, barů, bister i restaurací. Není proto...
Strojírenský veletrh Brněnská gurmánská hitparáda 7 minut čtení Už dávno se město probudilo z letargie, omylo ospalky a dalo do pucu. Rozkvetl v něm veřejný prostor, na místní univerzity se jezdí studovat z...
Velké čtení Adventní Brno je jeden pouliční večírek. Do moravské metropole jezdí za předvánoční atmosférou i Slováci a Rakušané 7 minut čtení Brňané své vánoční trhy milují. Chodí sem několikrát do týdne jako na skvělé místo k přátelským srazům. Korzuje se tu po čtyřech náměstích a...
Velké čtení Férově od koberce po zubní kartáček. Takový je koncept zakladatelky obchodů Nila Evy Urbanové 7 minut čtení Potřebu postavit se proti vykořisťování v sobě měla díky profesi advokátky. Když se k tomu připojil zájem o design a ekologii a nostalgie k...
Na drink do trezoru? Navštívili jsme londýnský hotel, který vznikl na místě banky 6 minut čtení Kdysi tady bývala banka, teď tu ale hosté plavou v bazénu, kde skladovali zlaté pruty, a za obří dveře sejfu chodí na manikúru i na skleničku. A...
Odvážné vzkříšení: Londýnská čtvrť King's Cross se z průmyslové oblasti stává místem, kde je trendy žít a pracovat 9 minut čtení I když čtvrť King's Cross leží v těsné blízkosti centra Londýna, v okolí rušného nádraží se ještě před patnácti lety ukrývalo opuštěné...
BEL MONDO: Zmrzlina s příchutí mateřského mléka či parmazánu. Ze světa se šíří netradiční chuti 2 minuty čtení Své vlastní zmrzlinové extravagance mají ve Skandinávii, San Francisku i ve Stráži pod Ralskem. Kde můžete ochutnat zmrzlinu s příchutí fazolí,...
Za jídlem Giuggiole z benátského trhu vypadají jako žaludy a chutnají jako kříženec jablka a datle 4 minuty čtení Dýně jsou v Benátkách na každém kroku. Ve vyhlášené dýňové restauraci La Zucca je ohleduplně pečou v troubě, pak je loupají a zapékají s...
Recept Vyzkoušejte inverzní knedlíky, s mákem uvnitř a švestkami na víně venku 4 minuty čtení Z množství máku vypěstovaného u nás by se protočila nejedna (maková) panenka. Na rozdíl od Afghánistánu ho nepěstujeme pro opium, ale opájíme se...
Ozbrojený jídelníček 4 minuty čtení V hlavním městě San Salvador vyrážím na nákup do blízkého supermarketu. Na každém rohu potkávám hlídače s velkou zbraní. Ploty i zdi tu jsou...
Recept Inspirativní cukety. Hodí se do teplé i studené kuchyně, nasladko i slano 4 minuty čtení Jsou cukety nudné? Já říkám NE! Mohou být jemné, křupavé i vláčné, zelené i žluté, hodí se do studené i teplé kuchyně, na sladko i slano. Jsou...
Maková velmoc 4 minuty čtení Z množství máku vypěstovaného u nás by se protočila nejedna (maková) panenka. Na rozdíl od Afghánistánu ho nepěstujeme pro opium, ale opájíme se...
Za jídlem V Münsteru pijí pivní bowli s jahodami a z marcipánu mají i mrkev s petrželí 4 minuty čtení Kde nalévají bylinný likér s nevyslovitelným názvem Stichpimpulibockforcelorum? Autorka kuchařek Lenka Požárová objevuje, co se dá ochutnat v...
Káva na talíři 4 minuty čtení Nevím, kdo byl víc v šoku. Jestli já, nebo obyvatelé jednoho panamského městečka, jimž jsem kávu nenalila, ale připravila pro ně dezert z...
Cuketový chameleon 4 minuty čtení Jsou cukety nudné? Já říkám jemné, křupavé i vláčné, zelené i žluté, do studené i teplé kuchyně, nasladko i slano. Jsou velmi inspirativní a...