Město, kde je poledne už v jedenáct hodin. Co neminout v Brně? HN.cz7 minut čtení Moravská metropole se dostává do hledáčku i českých turistů čím dál víc díky jedinečné scéně kaváren, barů, bister i restaurací. Není proto...
Strojírenský veletrh Brněnská gurmánská hitparáda HN.cz7 minut čtení Už dávno se město probudilo z letargie, omylo ospalky a dalo do pucu. Rozkvetl v něm veřejný prostor, na místní univerzity se jezdí studovat z...
Velké čtení Adventní Brno je jeden pouliční večírek. Do moravské metropole jezdí za předvánoční atmosférou i Slováci a Rakušané HN.cz7 minut čtení Brňané své vánoční trhy milují. Chodí sem několikrát do týdne jako na skvělé místo k přátelským srazům. Korzuje se tu po čtyřech náměstích a...
Velké čtení Férově od koberce po zubní kartáček. Takový je koncept zakladatelky obchodů Nila Evy Urbanové HN.cz7 minut čtení Potřebu postavit se proti vykořisťování v sobě měla díky profesi advokátky. Když se k tomu připojil zájem o design a ekologii a nostalgie k...
Na drink do trezoru? Navštívili jsme londýnský hotel, který vznikl na místě banky HN.cz6 minut čtení Kdysi tady bývala banka, teď tu ale hosté plavou v bazénu, kde skladovali zlaté pruty, a za obří dveře sejfu chodí na manikúru i na skleničku. A...
Odvážné vzkříšení: Londýnská čtvrť King's Cross se z průmyslové oblasti stává místem, kde je trendy žít a pracovat HN.cz9 minut čtení I když čtvrť King's Cross leží v těsné blízkosti centra Londýna, v okolí rušného nádraží se ještě před patnácti lety ukrývalo opuštěné...
BEL MONDO: Zmrzlina s příchutí mateřského mléka či parmazánu. Ze světa se šíří netradiční chuti HN.cz2 minuty čtení Své vlastní zmrzlinové extravagance mají ve Skandinávii, San Francisku i ve Stráži pod Ralskem. Kde můžete ochutnat zmrzlinu s příchutí fazolí,...
Za jídlem Giuggiole z benátského trhu vypadají jako žaludy a chutnají jako kříženec jablka a datle HN.cz4 minuty čtení Dýně jsou v Benátkách na každém kroku. Ve vyhlášené dýňové restauraci La Zucca je ohleduplně pečou v troubě, pak je loupají a zapékají s...
Recept Vyzkoušejte inverzní knedlíky, s mákem uvnitř a švestkami na víně venku HN.cz4 minuty čtení Z množství máku vypěstovaného u nás by se protočila nejedna (maková) panenka. Na rozdíl od Afghánistánu ho nepěstujeme pro opium, ale opájíme se...
Ozbrojený jídelníček HN.cz4 minuty čtení V hlavním městě San Salvador vyrážím na nákup do blízkého supermarketu. Na každém rohu potkávám hlídače s velkou zbraní. Ploty i zdi tu jsou...
Recept Inspirativní cukety. Hodí se do teplé i studené kuchyně, nasladko i slano HN.cz4 minuty čtení Jsou cukety nudné? Já říkám NE! Mohou být jemné, křupavé i vláčné, zelené i žluté, hodí se do studené i teplé kuchyně, na sladko i slano. Jsou...
Maková velmoc HN.cz4 minuty čtení Z množství máku vypěstovaného u nás by se protočila nejedna (maková) panenka. Na rozdíl od Afghánistánu ho nepěstujeme pro opium, ale opájíme se...
Za jídlem V Münsteru pijí pivní bowli s jahodami a z marcipánu mají i mrkev s petrželí HN.cz4 minuty čtení Kde nalévají bylinný likér s nevyslovitelným názvem Stichpimpulibockforcelorum? Autorka kuchařek Lenka Požárová objevuje, co se dá ochutnat v...
Káva na talíři HN.cz4 minuty čtení Nevím, kdo byl víc v šoku. Jestli já, nebo obyvatelé jednoho panamského městečka, jimž jsem kávu nenalila, ale připravila pro ně dezert z...
Cuketový chameleon HN.cz4 minuty čtení Jsou cukety nudné? Já říkám jemné, křupavé i vláčné, zelené i žluté, do studené i teplé kuchyně, nasladko i slano. Jsou velmi inspirativní a...