reklama
reklama

Odpovědi respondenta

5. 5. 2023
Zklamala vás v něčem současná vláda? Co byste jí vytknul/vytknula? Volil/volila jste některou ze stávajících vládních stran? Hodláte ji volit i v příštích volbách?
Vláda je v obtížné pozici, kterou jí nezávidím. Po letech populismu a rozhazování svých předchůdců musí začít efektivně šetřit. Zklamalo mne, že s důchodovou reformou přichází později, než slíbila, a přeju jí, aby měla dost odvahy provést potřebné razantní kroky k nápravě stavu veřejných financí.

V posledních parlamentních volbách jsem volil koalici Spolu, jsem se svou volbou spokojený a budu vládní strany volit i nadále.
17. 1. 2023
Jak podle Vás může nový prezident pomoci české ekonomice a českému byznysu? Který z dvojice kandidátů tuto představu naplňuje lépe?
Od nového prezidenta očekávám silnou podporu znalostní ekonomiky a inovací, stabilní a předvídatelná rozhodnutí a podporu přijetí Eura. Tuto představu ve všech bodech daleko lépe naplňuje pan generál Petr Pavel.
16. 9. 2022
Jakému imagi se podle vás těší mezi českými podnikateli a manažery svěřenské fondy? Dokážete si představit, že byste i vy založil(a) svěřenský fond k ochraně rodinného majetku či mezigeneračnímu předání vaší společnosti?
Já jsem zatím ve fázi, kdy se snažím, aby bylo co předávat. Ale svěřenský fond vnímám jako velmi chytrý a užitečný nástroj.
22. 6. 2022
Máte naplánovanou dovolenou? Dokážete se na ní zcela odříznout od práce a máte tip, jak toho docílit?
Letní dovolenou už mám za sebou. Nikdy jsem nepochopil, proč lidé jezdí v létě, když je v Česku teplo, do ještě většího tepla. Letošní dovolenou jsme s manželkou strávili ve Vídni v klimatizovaných uměleckých galeriích, k moři se případně vydáme až na podzim. A ta práce? Dovolená je pro mne příležitost získat odstup a nadhled. Aktivně nepracuju, ale přemýšlím, jak věci vylepšit a posunout. I během dovolené ale sleduju na chytrých hodinkách notifikace a stále mám přehled, co se ve firmě děje. Nevadí mi to, protože mne naše práce baví. Tip, jak se v případě potřeby odříznout: Vypnout notifikace.
reklama