reklama
reklama

Richard Baar

CEO a zakladatel společnosti Daktela

Odpovědi respondenta

14. 10. 2021
Jak se vás osobně, či vašeho podniku dotkne zvýšení cen energií?Co to podle vás bude znamenat pro český byznys?
V Daktele samozřejmě zaznamenáváme zvýšený růst cen energií primárně v rámci provozu našeho privátního cloudu. V současné době máme čtyři hostingy a ve všech došlo k razantnímu nárůstu nákladů, takže nyní interně jednáme o možném zvýšení cen našich služeb, pokud by tento trend pokračoval. Bohužel je velmi pravděpodobné, že růst cen energií bude znamenat další zvyšování cen služeb v rámci celého trhu a může se to dotknout hlavně menších zákazníků, kteří s těmito náklady nepočítali a nemají dostatečné rezervy na jejich vykrytí.
26. 2. 2021
Covid už je v Evropě téměř rok. Jak se během té doby vyvíjely investice do rozvoje vaší firmy? Utlumili jste je, nebo v některé oblasti i navýšili? Jaké investice plánujete pro letošní rok?
V průběhu posledních 12 měsíců se trh cloudových online služeb v Česku a na Slovensku rozjel extrémním způsobem. V Daktele to vyústilo především v razantní investice do nových zaměstnanců, protože poptávka po cloudové zákaznické péči podporující nativně homeoffice se navýšila o desítky procent. Současně jsme alokovali další investice do globální expanze na zahraniční trhy, kde je poptávka podobná a lokální nabídka řešení naopak velmi malá.
25. 11. 2020
Pandemie ovlivnila způsoby, jak budou podniky děkovat svým zaměstnancům za práci v uplynulém roce. Jak letos řeší vánoční dárky a večírky vaše firma? Jak bude lidem dárky doručovat, pracují-li z domova?
Ani v této složité době nezapomínáme na naše zaměstnance a obchodní partnery. Jak je v Daktele již tradicí, můžou se všichni těšit na malé firemní překvapení, samozřejmostí jsou také zaměstnanecké bonusy, protože letošní rok byl navzdory celkové situaci pro nás velmi úspěšný.
Mrzí mě, že se letos nepotkáme na vánočním večírku, vše si ovšem společně vynahradíme na prvním teambuildingu až pandemie skončí. A v Daktele nezapomínáme ani na ty, kteří neměli tolik štěstí v životě, jako například děti v dětských domovech. Nejenom těm z naší firemní sbírky pořídíme a zašleme dárky pod stromeček.
23. 10. 2020
Česko se zařadilo mezi země s největším přírůstkem počtu případů onemocnění covid-19 na světě. Dominuje i ve statistikách úmrtí. Vnímáte to jako stigma při jednání s vašimi zahraničními partnery? Muže to podle vás do budoucna poškodit obraz České republiky?
Ve většině případů jsou naši partneři z Evropy, kde se víceméně všechny země potýkají s pandemií, takže zatím jsme nezaznamenali žádné negativní reakce na současnou situaci v České republice. Nicméně je třeba říct, že sektor telekomunikací není pandemií tak ovlivněn jako jiné sektory služeb nebo výroby. Pokud se ale jedná o Českou republiku, je velmi důležité aktuální situaci rychle vyřešit a nárůst pandemie zastavit, jinak to určitě bude znamenat celkové omezení obchodu, což následně bude mít dopad na všechny služby u nás včetně telekomunikací.
reklama