reklama
reklama

Jakub Juhaňák

výkonný ředitel James Cook Languages

Odpovědi respondenta

26. 5. 2021
Inflace v dubnu překročila tři procenta. Obáváte se, že by mohla poškodit Vaši společnost, znehodnotit její rezervy?Pokud ano, jakým způsobem plánujete peníze Vaší firmy či Vaše vlastní pro inflaci zabezpečit?
Po divokém roce 2020, kdy jsem v prvním pololetí přišli o téměř 40 % obratu se jeví problematika inflace s hodnotou kolem 3 % celkem nevině.
Naše společnost je nyní stabilizovaná, optimalizovaná a zdravá, znehodnocování však nebereme na lehkou váhu a intenzivně investujeme do nových projektů. Covid jsme vzali jako výzvu a rozhodli jsme se proces digitalizace jazykového vzdělávání posunout o parník dál, než je v ČR standardní. V těchto měsících přicházíme s revolučním řešením pro naše klienty, které maximalizuje motivaci studentů a zefektivní tak pro klienta náklady spojené se vzděláváním.
4. 6. 2020
Posílily vaše firmy v posledních měsících v důsledku pandemie svou pozici v online prodeji? Budete dále více sázet na e-commerce?Vy osobně jste začal/a více nakupovat na e-shopech a budete v tom pokračovat, nebo se vrátíte do kamenných prodejen?
Náš business se ze dne na den zastavil. Byli jsme nuceni překlopit veškeré vzdělávací aktivity do online prostředí. Nyní běží 80 % kurzů v on-linu, což se v podstatě rovná navýšení prodejů o 80 %. Klienti, kteří dříve trvali na F2F vzdělávání si vyzkoušeli něco nového a zjistili, že se jim to líbí. Na základě průzkumu mezi našimi zákazníky by velká většina z nich ráda pokračovala v on-line prostředí i do budoucna.

Relativně hodně jsem nakupoval na e-shopech už před Coronou a v tomto trendu pokračuji i nadále. Věci, které si potřebuji "osahat" budu dále kupovat v kamenných prodejnách.
reklama