reklama
reklama

Alois Šůstek

jednatel FARE spol. s r.o.

Odpovědi respondenta

9. 7. 2020
Je podle vás navýšení schodku státního rozpočtu na 500 miliard korun za současné situace akceptovatelné? Neměla by vláda více šetřit?
Je těžko uvěřitelné, že někdo může takovou šílenou věc vůbec navrhnout. Odůvodnění, že se tímto rozhazováním peněz stát proinvestuje k prosperitě, nemůže odpovědný člověk vypustit z úst. Každému soudnému pozorovateli musí být jasné, že se tady nejedná o nic jiného, než o vysoce hazardní hru o hlasy voličů v příštích volbách. Tento krok současné vlády považuji za krajně neodpovědný a trestuhodný.
29. 5. 2020
Změní pandemie trend rostoucích mezd a benefitů na pracovním trhu v Česku?Lze očekávat, že zaměstnanci nebudou mít takové nároky, budou si práce více vážit a firmy budou mít při hledání lidí větší výběr?
Zákon nabídky a poptávky významně působí také vývoj mezd. To jsme se mohli přesvědčit v posledních dvou letech. Nakolik si lidé váží práce, to je ovlivněno tím, jak moc o ni stojí. Pokud například stát dělá líbivou politiku typu "nedělej si starost, máme bohatou záchrannou sociální síť, o každého se velmi dobře postaráme", tak toto asi není dobrá motivace. Zásadní otázkou zůstává, jestli na tuto politiku v budoucnu nedoplatíme všichni.
Alois Šůstek
ředitel společnosti FARE - výroba obuvi
14. 5. 2020
Jak váš byznys ovlivňuje prudké oslabení české měny?Jste zastáncem přijetí eura?
Kurz koruny příliš neovlivňuje naši ekonomiku, jelikož na jedné straně dovážíme komponenty pro naši výrobu a na druhé straně expedujeme do zahraničí. Tyto položky jsou v přibližné rovnováze. Můj názor na přijetí měny EURO za současného stavu vedení EU a ECB silně záporný.

Alois Šůstek, jednatel
FARE, spol. s r.o.
TRADIČNÍ ČESKÁ OBUV
29. 4. 2020
Museli jste v důsledku pandemie propustit část zaměstnanců, případně o tomto kroku uvažujete?
Uzavřením maloobchodních prodejen došlo v segmentu obchodu s obuví k zastavení dodávek do této sítě. V našem případě byl tento výpadek z podstatné části nahrazen zvýšeným zájmem o internetový prodej.
26. 4. 2020
Vláda zrychlila uvolňování opatření, jež mají zamezit šíření koronaviru. Očekáváte, že se váš byznys rychle vrátí do původních kolejí? Případně kolik času bude potřebovat na zotavení?
Jsme výrobci obuvi. Ve výrobě jsme významný pokles nezaznamenali. V našich maloobchodních prodejnách mezi 13.3. a 27.4.naopak pokles 100% a očekáváme, že tento výpadek bude nevratný.í
reklama