reklama
reklama

Jan Silber

zakladatel jobportálu Jobstack.it

Odpovědi respondenta

25. 5. 2023
Trávíte dovolenou v poslední době aktivněji než v minulosti (sport, loď, karavan, poznávání nových lokalit, gastrozážitky, atd.)? Případně proč ano / proč ne a jak konkrétně dovolenou trávíte?
Tak v mém případě není u dovolené žádná změna. Pořád preferuji spíše pohodu u vody s rodinou, něco si přečíst a prostě odpočívat. Chci si dovolenou užít v klidu a pohodě, takže je to spíše dost pasivní.
17. 1. 2023
Jak podle Vás může nový prezident pomoci české ekonomice a českému byznysu? Který z dvojice kandidátů tuto představu naplňuje lépe?
Konkrétní pravomoci prezidenta v této oblasti jsou poměrně omezené, takže podle mě záleží na jeho případné aktivitě při jednání s vládou nebo zahraničními partnery. Jednoznačně v této, ale i ostatních oblastech, preferuji p. Pavla, který již prokázal, že nemyslí jen na sebe!
22. 6. 2022
Máte naplánovanou dovolenou? Dokážete se na ní zcela odříznout od práce a máte tip, jak toho docílit?
Dovolenou naplánovanou mám. Odstřihnout se na dovolené nebo ve volném čase od práce je můj sen, ale ještě se mi to nikdy nepodařilo. Spíše čas na dovolené často používám k přemýšlení, co a jak dál posunout nebo zlepšit.
18. 11. 2021
ČNB již dvakrát radikálně zvýšila základní úrokovou sazbu. Jak moc vaši firmu zasáhne zdražování úvěrů?
Naše firma nepoužívá úvěrové produkty, takže se to prakticky netýká. Ale obecně si nemyslím, že to je v této době dobrý krok. Může to mít poměrně velký negativní dopad na hodně lidí čerpajících hypotéky, který se ještě prohloubí v souvislosti se zvyšováním cen energií a dalších nákladů.
20. 10. 2021
Jaká konkrétní opatření máte v podniku připravená pro eventuální další vlnu covidu-19?
U nás je možnost pracovat vzdáleně, kterou i z velké části stále využíváme, takže se v zásadě nic nemění.
6. 10. 2021
Jak jste spokojeni s výsledkem voleb? Na jaké priority by se měla příští vláda soustředit, aby se v Česku žilo a podnikalo lépe?
Výsledky voleb jsou neuvěřitelné a všem za to moc děkuji! Věcí, které je třeba spravit je po ANO opravdu hodně. Ale hlavní prioritu nyní má asi rozpočet a stabilizace státních financí.
26. 5. 2021
Inflace v dubnu překročila tři procenta. Obáváte se, že by mohla poškodit Vaši společnost, znehodnotit její rezervy?Pokud ano, jakým způsobem plánujete peníze Vaší firmy či Vaše vlastní pro inflaci zabezpečit?
V naší společnosti inflaci nevnímáme jako nějaký zásadní problém. Samozřejmě pokud se bavíme o nějaké rozumné míře a ne inflační spirále. Velké rezervy nevytváříme, přebytky průběžně investujeme do rozvojových aktivit, takže u nás není moc co znehodnocovat.
26. 2. 2021
Covid už je v Evropě téměř rok. Jak se během té doby vyvíjely investice do rozvoje vaší firmy? Utlumili jste je, nebo v některé oblasti i navýšili? Jaké investice plánujete pro letošní rok?
Celkové investice na rozvoj firmy jsme navýšili. Podobně jako hodně dalších firem jsme se dále zaměřili na digitální produkty a jejich rozvoj do kterého teď investujeme většinu volných prostředků. Letos v tomto trendu pokračujeme, snažíme se v rámci možností zrychlit implementaci naší digitální platformy a to odpovídají i investice.
3. 12. 2020
Jakou letos vydanou knihu byste doporučili čtenářům Ekonomu? Proč zrovna tuto? Máte tip i na nějaký podcast?
Osobně bych určitě doporučil knihu WTF Co přinese budoucnost a jak ji přežít od Tima O‘Reillyho. Je to skvělá kniha od skvělého autora, která se zaobírá různými pohledy na současnost, budoucnost a vývoj světové ekonomiky v kombinaci s novými technologiemi. Zároveň probírá i sociálními aspekty současných a budoucích trendů. V každém případě stojí za přečtení a nebude to pro nikoho ztracený čas!
25. 11. 2020
Pandemie ovlivnila způsoby, jak budou podniky děkovat svým zaměstnancům za práci v uplynulém roce. Jak letos řeší vánoční dárky a večírky vaše firma? Jak bude lidem dárky doručovat, pracují-li z domova?
Jsme menší firma, tak věřím, že to i v tomto módu nějak zvládneme. Dárky rozvezeme a osobně předáme, prostě si zahrajeme na kurýry. No a večírek musíme odložit na lepší časy. Určitě o něj nechceme naše pracovníky připravit, takže si počkáme, až bude možné připravit párty v plné parádě.
reklama