reklama
reklama

Patricie Rosenbergová

ředitelka obchodu a marketingu CPI Hotels

Odpovědi respondenta

29. 4. 2020
Museli jste v důsledku pandemie propustit část zaměstnanců, případně o tomto kroku uvažujete?
ano, jedná se významné číslo
20. 4. 2020
Jak jste spokojeni s tím, jak vláda pomáhá podnikatelům a ekonomice zvládnout pandemii koronaviru?
Vláda má jistě nelehký úkol, každopádně její pomoc je pomalá, nedostatečná, váhavá a nejistá ! To vše dává vznik nervozitě, spekulacím a obecně obavě a strachu. Chtělo by to více energie a jistě více odvahy dělat nestandardní rozhodnutí. Víc konat, než ze chvástat líbivými hesly!
10. 9. 2018
Jste pro zrušení superhrubé mzdy? Co by mělo být výsledkem příslušné změny zákona pro zaměstnance a zaměstnavatele?
stále ještě mnoho zaměstnaných neví, že zaměstnavatel za ně platí další odvody nad rámec hrubé mzdy, na platební pásce to není. Jsem jednoznačně pro zjednodušení, které jasně zprůhlední zdanění práce.
5. 5. 2017
Počet nejrůznějších zákonem zřízených registrů a evidencí s různými údaji o obyvatelích už v Česku atakuje stovku. Je to správný trend?
globální sdílený registr vyžaduje koncepční a nadčasové přístupy, jsou toho naši úředníci schopni?
10. 4. 2017
Jaký hrubý měsíční plat podle vás musí člověk v Česku pobírat, aby se mohl řadit do střední třídy?
65 000 Kč hrubého
3. 4. 2017
Kolik procent voličů podle vás získá Babišovo hnutí ANO v letošních volbách do Poslanecké sněmovny? Bude drtivým vítězem z více než 35 procenty hlasů?
nebude
20. 3. 2017
Jaké dopady na českou ekonomiku bude podle vás mít ukončení intervenčního režimu ČNB? Dotkne se jen exportérů, nebo ovlivní i domácí byznys?
Na domácí hotelový trh bude mít významný dopad. Část cen je nasmlouvána v €, kdy kurzovní změnu budeme muset ukrojit z našeho výnosu. Při předpokládané změně € z 27 Kč na 25 Kč je to 8%!

EET

6. 3. 2017
Je podle vás Elektronická evidence tržeb krok správným směrem? Prospěje státnímu rozpočtu a vyčistí trh od neplatičů daní, jak slibuje ministr financí Babiš?
EET rozhodně pomůže narovnat konkurenční prostředí.
20. 2. 2017
Co si myslíte o evropských dotacích? Jsou spíše prospěšné nebo spíše škodí?
S evropskými dotacemi je spojena především spousta korupčních skandálů. To celé je vrhá do negativního světla a degraduje na líheň korupčníků. Jistě existují i "poctivé" projekty, nevím, zda nejsou v menšině.
6. 2. 2017
Jaký průměrný roční výnos by vás v současné době nalákal ke koupi bytu na investici?
zajímavé by mi přišlo zhodnocení 3-4% z pronájmu + % zhodnocení z růstu ceny nemovitosti. Preferovala bych určitě investici do lukrativnější nemovitosti v zajímavé lokalitě, abych minimalizovala riziko stagnace, případně poklesu hodnoty nemovitosti.
reklama