reklama
reklama

jednatel Spak Foods

Odpovědi respondenta

31. 7. 2017
Mají dnes ještě opodstatnění šlechtické tituly? Mělo by se české šlechtě vrátit právo je užívat?
Myslím, že být šlechtic není věc titulu ale ducha. Pokud jím někdo skutečně je, tak jím bude i bez titulu.
17. 7. 2017
Analýza nabídek bank ukazuje, že refinancováním hypotéky, resp. přenesením hypotéky do jiné banky je možné výrazně ušetřit. Jaký je Váš přístup, co se loajality k bankám týče? Jste spíše konzervativním klientem, nebo neváháte banku třeba kvůli úspoře na poplatcích nebo lepším podmínkám úvěru změnit a odejít ke konkurenci?
Je to obchod a rozhoduje nabídka. Před uplynutím fixace je dobré prověřit možnosti na trhu a případně refinancovat.
12. 6. 2017
Co je podle vás nejdůležitější pro to, aby se člověk stal úspěšným podnikatelem?
Vize a pozitivní přístup.
5. 6. 2017
Měly by se razantně zvyšovat mzdy v Česku?
Nárůst mezd v tuto chvíli diktuje situace na trhu práce. Pokud chce firma sehnat lidi, musí zvyšovat mzdy.
22. 5. 2017
Jakým směrem se vydá Česko po volbách?
Myslím, že bude složité vůbec vytvořit stabilní vládu . Pokud ANO udělá výsledek dle současných průzkumů, bude asi velmi obtížně sestavovat koalici....
24. 4. 2017
Pohraniční oblasti jsou na tom podle řady ukazatelů hůře než zbytek Česka, ať už je to podíl lidí bez práce, počet exekuci nebo třeba množství potratů. Měla by je vláda podporovat? A jakým způsobem?
Pohraničí neboli bývalé Sudety jsou na tom hůř, protože povalečným osídlením po vyhnaných Němcích se vytvořila velmi nevyvážená sociální struktura. Na vzhledu krajiny a místních obcí je to dodnes znát. Oblasti si určitě zaslouží vyrovnávací pomoc.
10. 4. 2017
Jaký hrubý měsíční plat podle vás musí člověk v Česku pobírat, aby se mohl řadit do střední třídy?
Záleží také na tom, jak vypadají v dané oblasti životní náklady. V Praze to může být 75.000,- V jiných regionech s nižšími životními náklady to může být 50.000,-
27. 3. 2017
Některé firmy v Česku hledají zaměstnance pro méně kvalifikované profese za mzdy hluboko pod 20 tisíci korun. Je podle vás v dnešní době možné sehnat na takto placené pozice české zaměstnance? Kolik je podle vašich zkušeností třeba nabízet Čechům na "přebraném" pracovním trhu?
Platy pro méně kvalifikované profese hluboko pod 20.000,- Kč jen velmi těžko. Speciálně obsluha strojů ve výrobě, skladníci atd. Rozmezí je mezi 18.500 a 24.000 dle znalostí, zkušeností a praxe.
20. 3. 2017
Jaké dopady na českou ekonomiku bude podle vás mít ukončení intervenčního režimu ČNB? Dotkne se jen exportérů, nebo ovlivní i domácí byznys?
Firmy mají nástroje pro zajištění kurzu. Největším problémem je nejistota ohledně termínu ukončení intervencí.
27. 2. 2017
ČNB chce výrazně omezit objem hypoték nad 80 procent hodnoty nemovitosti. Mimo jiné tím chce předejít nafukování realitní bubliny. Pomůže podle vás tento krok zastavit prudký růst cen nemovitostí z posledních let?
Dostupnost vlastního bydlení se zhorší. Někteří na hypotéku nedosáhnou. Možná to zpomalí růst cen nemovitostí, ale může to vést k dalšímu růstu pronájmů bytů.
reklama