reklama
reklama

ředitel LidskáSíla.cz

Odpovědi respondenta

23. 11. 2016
Od prosince začíná platit povinná elektronická evidence tržeb. Jako první budou elektronicky evidovat své tržby provozovatelé hotelů a restaurací. Jak hodnotíte způsob, kterým stát EET “odkomunikoval”? Dostali občané dostatečný balík informací, aby zákon pochopili?
Na větší firmy ano, my tomu rozumíme. Otázkou je jak se s tím poperou malé firmy a začínající podnikatelé.
11. 10. 2016
V USA se konala druhá prezidentská debata mezi Hillary Clintonovou a Donaldem Trumpem. Vedle nebývalé hrubosti debaty se také hovoří o jménech významných amerických byznysmanů, kteří se netají svou konkrétní podporu. Peter Thiel (PayPal) podporuje Trumpa, Clintonovou například Tim Cook (Apple). Pokud byste mohli, komu byste začátkem listopadu dali svůj hlas?
Trump je blázen a jsem fascinovaný, kolik hlasů a podpory získal, něco to říká o našem moderním světě. Takže Hillary.
4. 10. 2016
Denně se dozvídáme o technologiích, které by nám měly ulehčit práci. Případně únavné úkoly za lidi zcela přebrat. Mluví se například o samořídících automobilech v nákladní a městské hromadné dopravě. Hledají se cesty, jak aplikovat možnosti 3D tiskáren ve zdravotnictví, atd. Které nové technologie se Vám líbí a případně uvažujete o jejich využití ve svém byznysu?
Zrovna mi kamarád pověděl o Anoto paper. Papír a tužka, které jdou jednoduše přenést do digitalizované formy.
26. 8. 2016
Jednou z hlavních komplikací byznysu v Česku je byrokracie. Jak dalece zatěžuje vaše podnikání? S jakou úřednickou absurditou jste se doposud setkali? Která nařízení jsou pro vás zcela zbytečná?
Velice, řídíme přes 250 subjektů, ať už jde o dámy na úklid, zaměstnance, externisty... Velkou část našich nákladů tvoří tato někdy až nesmyslně složitá správa.
reklama