reklama
reklama

Radomír Klofáč

zakladatel a jednatel MORIS design

Odpovědi respondenta

3. 4. 2020
Může mít podle vás současná pandemie koronaviru nějaký pozitivní dopad na vaši firmu či celou společnost? Přinesla aktuální situace pro vás osobně něco dobrého?
Myslím, že společnosti prospěje to, že si všichni uvědomí, že něco nemusí být dostupné a že to nemusí být ihned. Snad si lidé uvědomí, co vše se u nás nevyrábí a nepěstuje a přitom by to bylo snadno dostupné. Bez dopravy přes půl světa, bez vlivu na ekologii, ztráty času a peněz. Snad si také lidé uvědomí, jaké všechny zbytečnosti si nakupují a jak nesmyslně často. Před pěti lety mi kamarád z Francie řekl: Za pár let nebude důležité CO vyrábíš, ale JAKÝ to má vliv na prostředí... Původně jsem si myslel, že se zbláznil, ale dnes už vím co tím myslel a sám se tím už řídím. Přeji hodně zdraví!
8. 6. 2018
Používáte na služebních cestách taxi nebo Uber? Proč?
Používám vlastní auto, ale pokud to nejde beru si Liftago. Fandím čechům a líbí se mi, alternativní metody zažitého. Myslím, že zrovna toto byznysu dost prospělo, protože taxi bylo dříve opravdu hrozné.
10. 5. 2018
Co čekáte od nové vlády? Přispěje k politickému uklidnění a rozvoji ekonomiky nebo je to naopak krok k dalším sporům a problémům?
Stabilizaci, podporu podnikání, slušné vystupování, jasný postoj k migraci, jednoduché uvolnění cizinců pro přijetí do pracovního poměru, srozumitelné hodnocení pro čerpání dotací.
20. 4. 2018
Jste pro dostavbu jaderné elektrárny v Dukovanech nebo v Temelíně?
Nevadi mi, ale lze pokryt vetsinu ze slunce. Staci jen chtit a dat panely na kazdou strechu. Pak dostavba nebude potreba protoze energie bude pres den dost a na nocni spotrebu bude stavajici vykon atomu stacit.
26. 3. 2018
Odborníci letos očekávají osmiprocentní růst mezd a jejich celoroční průměr ve výši kolem 32 tisíc hrubého měsíčně. Jak to vidíte vy?
Vidím to tak, že nejvíce chyb se dělá v euforii, kdy se daří. O to více to bolí, když bublina splaskne. Proto je náš přístup konzervativnější a o to déle nám to vydrží fungovat. Přidávat ale určitě budeme.
2. 3. 2018
Unijní eurodotace Česku podle vás: - prospívají, podporují modernizaci republiky - prospívají, ale jsou spojeny s korupcí - škodí, křiví tržní prostředí - škodí, jsou neefektivně vynakládány
Nelze to takto hodnotit globálně, ale můj názor je, že prospívají, ale jsou spjaté s velmi podivným prostředním a logikou. Jedno slovo v žádosti a jeden názor posuzovatele rozhoduje o mnohaměsíční práci desítek lidí.
24. 4. 2017
Pohraniční oblasti jsou na tom podle řady ukazatelů hůře než zbytek Česka, ať už je to podíl lidí bez práce, počet exekuci nebo třeba množství potratů. Měla by je vláda podporovat? A jakým způsobem?
Pohraničí si určitě pomoc zaslouží, ale proboha, ať to dělá někdo, kdo k tomu má vztah a kdo tomu rozumí. Myslím, že problém nápravy starých křivd je třeba řešit dlouhodobě, strategicky a s velkým citem.
10. 4. 2017
Jaký hrubý měsíční plat podle vás musí člověk v Česku pobírat, aby se mohl řadit do střední třídy?
Pokud je sám tak 70tis a víc, pokud je ve dvou tak společně min 100tis.
3. 4. 2017
Kolik procent voličů podle vás získá Babišovo hnutí ANO v letošních volbách do Poslanecké sněmovny? Bude drtivým vítězem z více než 35 procenty hlasů?
Myslím, že ANO vyhraje, ale ne tolik.
27. 3. 2017
Některé firmy v Česku hledají zaměstnance pro méně kvalifikované profese za mzdy hluboko pod 20 tisíci korun. Je podle vás v dnešní době možné sehnat na takto placené pozice české zaměstnance? Kolik je podle vašich zkušeností třeba nabízet Čechům na "přebraném" pracovním trhu?
Myslím, že Čechů je na tyto pozice dost. Myslím si, že každý má tolik peněz, kolik si zaslouží. Dobré zaměstnance bylo těžké sehnat vždy. Pokud někdo přijme práci za 12 tis, tak to je problém zaměstnance a ne zaměstnavatele.
reklama