reklama
reklama

Miroslav Bobek

ředitel Zoologické zahrady Praha

Odpovědi respondenta

11. 4. 2020
Co vám osobně v čase koronaviru nejvíce chybí a čeho se nedostává, a to nejen po stránce hmotné?
Kdysi na Sibiří, kde jsme měli k jídlu jen sušené ryby a chleba, jsme si začali představovat, co bychom si dali dobrého. Umíte si představit tu depresi?
Takže teď nepřemýšlejme o tom, co nám chybí víc a co méně. Je nutné toto obtížné období překonat - a využít čas co nejlépe a nejradostněji.
16. 3. 2020
Jak epidemie koronaviru zasáhla do vašeho byznysu? Jak očekáváte, že se váš byznys změní po odeznění epidemie?
Zásadně. Nejprve jsme ve středu zavřeli pavilony a v pátek i celou zoo. Řadě profesí jsme umožnili práci z domova, případně některé zaměstnance poslali "na překážku", a dnes již začínáme fungovat pouze s nezbytně nutným počtem pracovníků. Připravujeme také opatření pro případ, že by naši chovatelé byli ve větším počtu v karanténě; vždy bude nutné postarat se o zvířata. Očekáváme zásadní výpadek příjmů v letošním roce a patrně i nižší investice do zoo v letech následujících. Ale jak jsem napsal už minulé úterý: Zdraví a životy lidí jsou přednější než návštěva zoologické zahrady či její příjmy.
29. 11. 2019
Co dělat, aby Česko i za 30 let zůstalo vyspělým státem?
Investovat do vzdělání ve všech úrovních. Nepodléhat módním vlnám a populismu, naopak dát přednost racionální úvaze. Řešit skutečné problémy a nikoli nesmysly.
reklama