reklama
reklama

Jiří Konečný

zakladatel Elko EP

Odpovědi respondenta

24. 3. 2020
Jak se vám v době karantény osvědčila ve firmě práce z domova? Pozorujete například pokles výkonnosti zaměstnanců na home office, zejména těch, kteří v tomto režimu nikdy nepracovali?
Ti, kteří nepracovali v režimu home office, se to učí. Důležité je stanovení pravidel na začátku a pochopení, že home office neznamená dovolená. Hlavní je je každodenní reporting (né ale každo-hodinový :-)). Pro tvořivé může být home office i výkonnější forma, protože nejsou rušeny okolím a sociální komunikátory je za chvíli přestanou bavit.
30. 10. 2017
Poznamenala váš byznys ukrajinská krize a následné sankce vůči Rusku, "zchudnutí" Rusů kvůli slabému rublu nebo odliv ruských turistů z Česka? Pokud ano, jak?
Pozitivní. Přebíráme tam projekty, které by jinak řešili USA firmy.
19. 6. 2017
Je podle vás správné, že se Praha kvůli výstavbě nových bytů rozrůstá "do polí", přestože v širším centru města existuje mnoho nevyužitých ploch a brownfielfů? Jak by se měla změnit strategie výstavby bydlení v metropoli?
Ano, většinou to tak je, ale jsou také projekty (více či méně realistické) - Žižkovské nádraží, Přemostění Masarykova-Hlavního nádraží apod. ... - aby to nevypadalo, že se vůbec nic neděje ...
12. 6. 2017
Co je podle vás nejdůležitější pro to, aby se člověk stal úspěšným podnikatelem?
Nebát se realizovat vlastní nápady.
13. 3. 2017
Měla by podle vás vodovody a kanalizace v Česku provozovat města a obce nebo soukromé společnosti?
Města a obce, pokud to zvládnou - což není jisté. Jinak korupce může být na obou stranách.
4. 10. 2016
Denně se dozvídáme o technologiích, které by nám měly ulehčit práci. Případně únavné úkoly za lidi zcela přebrat. Mluví se například o samořídících automobilech v nákladní a městské hromadné dopravě. Hledají se cesty, jak aplikovat možnosti 3D tiskáren ve zdravotnictví, atd. Které nové technologie se Vám líbí a případně uvažujete o jejich využití ve svém byznysu?
Na vlastních lidech a prostorech testujeme náš systém - tzv. Future Office, kdy díky přesné lokalizaci osob se vyvolají akce automaticky (přístup, světla, teploty, zasedačky, tisk dokumentů ...)
reklama