reklama
reklama

Tomáš Prajzler

Regionální ředitel Talentor Advanced Search

regionální ředitel Talentor Advanced Search

Odpovědi respondenta

22. 6. 2022
Máte naplánovanou dovolenou? Dokážete se na ní zcela odříznout od práce a máte tip, jak toho docílit?
Týden a kus v červenci v Rumunsku. Jelikož bude součástí dovolené 3 denní svatba CEO Talentor Romania, tak se o práce nejspíš úplně neodstřihnu :-)
22. 4. 2021
Byli byste pro to, aby všichni podnikatelé včetně živnostníků museli povinně mít datovou schránku? Je vhodné, aby jim stát tento způsob komunikace nařizoval zákonem?
Klidně. Ale až potom, co se vytvoří uživatelské rozhraní odpovídající 21 století.
26. 2. 2021
Covid už je v Evropě téměř rok. Jak se během té doby vyvíjely investice do rozvoje vaší firmy? Utlumili jste je, nebo v některé oblasti i navýšili? Jaké investice plánujete pro letošní rok?
Rozhodně utlumili a každý náklad velmi zvažujeme. Investovali jsme primárně do nového CRM. Letošní rok vypadá tak, že bychom mohli rozšiřovat team, který se věnuje výběru a vyhledávání zaměstnanců v oblasti IT, protože tam se nám aktuálně velmi daří.
25. 11. 2020
Pandemie ovlivnila způsoby, jak budou podniky děkovat svým zaměstnancům za práci v uplynulém roce. Jak letos řeší vánoční dárky a večírky vaše firma? Jak bude lidem dárky doručovat, pracují-li z domova?
Řešíme pouze dárky pro klienty a řešíme to poměrně intenzivně. Kde to jen trochu jde a lidi chodí aspoň občas do práce, posíláme dárky tam, komu ne, tak pokud to je možné je posíláme domů.
23. 10. 2020
Česko se zařadilo mezi země s největším přírůstkem počtu případů onemocnění covid-19 na světě. Dominuje i ve statistikách úmrtí. Vnímáte to jako stigma při jednání s vašimi zahraničními partnery? Muže to podle vás do budoucna poškodit obraz České republiky?
Když svým rakouským společníkům vyprávím některé historky z české politiky a toho, jak Andrej Babiš "řídí stát jako firmu", tak mi to ani nechtějí věřit. Na videokonferencích, které máme s ostatními partnery sítě Talentor International, se v poslední době vyskytuje dotaz na situaci v ČR mezi prvními. Obchodní partner z Kalifornie mi včera posílal článek o ČR z deníku San Francisco Gate... To je jen pár příkladů, nicméně začíná mi být zatěžko na ty otázky smysluplně odpovídat. Ano, panu premiérovi to vyšlo, jsme "first in Covid". Big time.
12. 10. 2020
Začíná druhý letošní hromadný přechod na home office. Jaká jsou vaše ponaučení z první jarní vlny? Organizujete práci z domova v druhé vlně na základě toho jinak?
Jinak než na jaře ne. Zvládli jsme to dobře v březnu, zvládneme to dobře i nyní.
9. 7. 2020
Je podle vás navýšení schodku státního rozpočtu na 500 miliard korun za současné situace akceptovatelné? Neměla by vláda více šetřit?
Jistě že měla. Ale nikdy nebude. Navíc bych byl klidnější, kdyby o použití těch peněz rozhodoval můj 2,5 roku starý syn, než když tak má činit současná vláda...
19. 6. 2020
Máte vzhledem k pracovnímu vytížení čas na kulturu? Čtete knihy, chodíte do divadel, kin, galerií, jezdíte v Česku na kulturní a hudební festivaly a po památkách?
Jsem hlavně velký konzument audioknih a podcastů, baví mě, že je mohu poslouchat při jízdě autem a sportu (běh, kolo...), což jsou aktivity, kterým se věnuji hodně. Kino, divadlo a památky občas.
11. 6. 2020
Vyhovuje fungování vaší společnosti současná podoba zákoníku práce, nebo vaši společnost nějakým způsobem brzdí?Jaké změny v zákoníku práce byste uvítali (i s ohledem na zkušenosti z koronavirové pandemie)?
Obecně bychom přivítali větší pružnost zákoníku práce, například ve smyslu zkrácení výpovědní doby, ale i lepší možnosti individuální úpravy vztahu mezi zaměstnavatelem a zaměstnanci. Velké rezervy vidíme také v oblasti snížení administrativní zátěže. V okamžiku, kdy se po 15 celkem úspěšných letech na vedoucí pozici ve firmě nevyznám bez pomoci mzdové účetní ani v oficiálních mzdových výkazech se domnívám, že je něco špatně a že není chyba nutně na mé straně.
29. 5. 2020
Změní pandemie trend rostoucích mezd a benefitů na pracovním trhu v Česku?Lze očekávat, že zaměstnanci nebudou mít takové nároky, budou si práce více vážit a firmy budou mít při hledání lidí větší výběr?
Trh práce byl před COVID krizí (nebo co to je) určitě přehřátý. Co přesně se s ním stane je těžké predikovat, data o vývoji nezaměstnanosti jsou zpožděná a myslím, že se v nich současný stav plně odrazí až na přelomu Q3 a Q4. Pokud se nezaměstnanost skutečně zvýší dramaticky a napříč sektory, pak asi dojde ke všemu co je v otázce uvedeno. Domnívám se však že spíše dojde k tomu, že sice přibude nezaměstnaných, ale v mnoha oborech bude trvat nedostatek zaměstnanců a nabídka se nebude potkávat s poptávkou.
reklama