reklama
reklama

Jan Kolář

ředitel České kosmické kanceláře

ředitel České kosmické kanceláře

Odpovědi respondenta

12. 6. 2017
Co je podle vás nejdůležitější pro to, aby se člověk stal úspěšným podnikatelem?
Kromě toho uvedeného je třeba mít podnikatelského ducha. Ne každý se s ním narodí. Mít vizi čeho chci dosáhnout a co nejvíc k tomu potřebných znalostí. Umět se vyrovnat se škodnou a zvládat nezdary.
5. 6. 2017
Měly by se razantně zvyšovat mzdy v Česku?
Záleží o kolik a za co. V zásadě nezvyšovat plošně bez fundovaného ekonomického zdůvodnění.
29. 5. 2017
V Česku za posledních 25 let několikanásobně vzrostl podíl dětí narozených císařským řezem. Jakou máte osobní zkušenost s českým porodnictvím?
Osobně žádnou jen zprostředkovaně přes manželku. A ta je veskrze kladná, i když si porodnice užila. Ale pro císařský řez hlasuji jen v případě ohrožení zdraví matky či dítěte.
15. 5. 2017
Mladé rodiny v současné době kvůli vysoké ceně bytů řeší dilema, jestli si pořídit vlastní bydlení, nebo bydlet v nájmu. Co byste poradili svým dětem: i přes vysoké ceny koupit vlastní byt, nebo v nájmu počkat na příznivější ceny?
Pokud jim to jejich majetková situace dovolí, tak by měli koupit byt, který jim bude vyhovovat.
5. 5. 2017
Počet nejrůznějších zákonem zřízených registrů a evidencí s různými údaji o obyvatelích už v Česku atakuje stovku. Je to správný trend?
Není v žádném případě. Ukazuje na nesmyslnou snahu státu získávat informace často zbytečně privátní a na druhé straně neschopnost zorganizovat jednotný nebo alespoň propojený systém, který by občanům značně zjednodušil život.
24. 4. 2017
Pohraniční oblasti jsou na tom podle řady ukazatelů hůře než zbytek Česka, ať už je to podíl lidí bez práce, počet exekuci nebo třeba množství potratů. Měla by je vláda podporovat? A jakým způsobem?
Vztah k místu se nedá naordinovat. Pomáhat jej vytvářet a šířit ale lze. Podporou podnikání a budováním infrastruktury.
13. 4. 2017
Je podle vás správné, že ČNB zákazem stoprocentních hypoték de facto nutí zájemce o bydlení bez vlastních úspor k "dofinancování" hodnoty nemovitosti, na niž nestačí hypotéka, jinými dražšími úvěry? Nepovede toto opatření ve skutečnosti ke zhoršení postavení klientů bez úspor?
Je na odpovědnosti každého zda je schopen půjčku splácet v závislosti na podmínkách stanovených konkrétní bankou. Nařízení ČNB je přílišná regulace škodící oběma stranám.
10. 4. 2017
Jaký hrubý měsíční plat podle vás musí člověk v Česku pobírat, aby se mohl řadit do střední třídy?
Na osobu zhruba 30000,- Kč
3. 4. 2017
Kolik procent voličů podle vás získá Babišovo hnutí ANO v letošních volbách do Poslanecké sněmovny? Bude drtivým vítězem z více než 35 procenty hlasů?
Zatím to vypadá, že vyhraje. Snad malé strany neumožní aby ANO získalo přes 33% hlasů.
reklama