reklama
reklama

Kvido Štěpánek

byznysmen a majitel firmy Isolit‑Bravo

Odpovědi respondenta

5. 5. 2023
Zklamala vás v něčem současná vláda? Co byste jí vytknul/vytknula? Volil/volila jste některou ze stávajících vládních stran? Hodláte ji volit i v příštích volbách?
Je to velmi špatná vláda. Neznám ale žádnou jinou lepší, která by z před i povolební konstelace mohla vzejít. Tudíž jsem ji volil a budu volit.
17. 1. 2023
Jak podle Vás může nový prezident pomoci české ekonomice a českému byznysu? Který z dvojice kandidátů tuto představu naplňuje lépe?
Může mu pomoci jedině a pouze osobním nadšení pro věc = pro pracovitost, zodpovědnost, iniciativu a bezdotační férové podnikání. To zcela evidentně ostudný Andrej Babiš nemůže, takže volba je jasná.
16. 9. 2022
Jakému imagi se podle vás těší mezi českými podnikateli a manažery svěřenské fondy? Dokážete si představit, že byste i vy založil(a) svěřenský fond k ochraně rodinného majetku či mezigeneračnímu předání vaší společnosti?
Ano.
22. 6. 2022
Máte naplánovanou dovolenou? Dokážete se na ní zcela odříznout od práce a máte tip, jak toho docílit?
Ano, mám. Od práce se oddělím co nejvíce, ale úplně to nejde.
18. 11. 2021
ČNB již dvakrát radikálně zvýšila základní úrokovou sazbu. Jak moc vaši firmu zasáhne zdražování úvěrů?
Vůbec. Nepůjčujeme si. Zaplať Pánbůh, že zvýšila!
20. 10. 2021
Jaká konkrétní opatření máte v podniku připravená pro eventuální další vlnu covidu-19?
Jakkoli stojím na opačné straně než Tomio Okamura, v tomto má pravdu a je jediný frajer: Nechte už lidi konečně normálně žít a přestaňte je otravovat!
14. 10. 2021
Jak se vás osobně, či vašeho podniku dotkne zvýšení cen energií?Co to podle vás bude znamenat pro český byznys?
Samozřejmě dotýká a není to příjemné.
Pro český byznys je to další provozní problém.
Musím poznamenat, že mně otázky připadají prapodivné. Koho a které firmy by se trojnásobné ceny elektřiny a desetinásobné ceny plynu přímo nebo zprostředkovaně nedotkly?! A jak jinak, než negativně? A co jiného by to mohlo pro český byznys znamenat, nežli průšvih? Snad nové příležitosti? To sice může být, ale dlouhodobě, Krátkodobě to může být pozitivní jen pro energetické šmejdy.
6. 10. 2021
Jak jste spokojeni s výsledkem voleb? Na jaké priority by se měla příští vláda soustředit, aby se v Česku žilo a podnikalo lépe?
Ano v mezích možností jsem spokojen.
Neprodleně zastavit zadlužování a začít dluh splácet.
26. 5. 2021
Inflace v dubnu překročila tři procenta. Obáváte se, že by mohla poškodit Vaši společnost, znehodnotit její rezervy?Pokud ano, jakým způsobem plánujete peníze Vaší firmy či Vaše vlastní pro inflaci zabezpečit?
Ano, podle mne inflace bude vzrůstat. Pojistit se proti ní je obtížné, to chce samozřejmě každý.
3. 12. 2020
Jakou letos vydanou knihu byste doporučili čtenářům Ekonomu? Proč zrovna tuto? Máte tip i na nějaký podcast?
Doporučuji: " Gabriela Končitíková : 99 trefných postřehů Tomáše Bati." Proč? Abychom si uvědomili, v jak rozvolněné době nyní žijeme, abychom si nemysleli, že nám všechno projde a abychom byli náročnější na sebe i své spolupracovníky.
reklama