reklama
reklama

ředitel společnosti NEXT

Odpovědi respondenta

10. 9. 2018
Jste pro zrušení superhrubé mzdy? Co by mělo být výsledkem příslušné změny zákona pro zaměstnance a zaměstnavatele?
Určitě nerušit. Ideální by bylo, kdyby zaměstnanci dostali celou superhrubou mzdu a platili si daně a odvody sami, aby věděli, kolik je péče státu stojí.
18. 5. 2018
1) Kolika stála vaši firmu příprava na GDPR?
2) Co si o GDPR myslíte?
Pěkný výdělek pro právníky, spousta papíru spotřebovaná na NIC.
26. 3. 2018
Odborníci letos očekávají osmiprocentní růst mezd a jejich celoroční průměr ve výši kolem 32 tisíc hrubého měsíčně. Jak to vidíte vy?
Mzdy rostou až destítky procent, kéž by zároveň s nimi rostla i produktivita, loajalita, zodpovědnost a spolehlivost pracovníků.
1. 2. 2018
Nabízí Vaše firma zaměstnancům možnost práce na zkrácený úvazek? Jestliže ano, na jakých pozicích? Jestliže ne, proč?
Využíváme rádi a často na specializovaných pozicích, které nevyžadují 170 hodin práce měsíčně, zejména v oblasti administrativy, marketingu, ale i jinde. Oceňují to zejména maminky, které se chtějí věnovat dětem i pracovat.
12. 6. 2017
Co je podle vás nejdůležitější pro to, aby se člověk stal úspěšným podnikatelem?
Nápad, vytrvalost, práce, štěstí
14. 12. 2016
Kuřáci si v restauracích a dalších pohostinských zařízeních od konce května příštího roku už zřejmě nezapálí. Úplný zákaz kouření přinese takzvaný protikuřácký zákon, který schválila sněmovna. Souhlasíte s tvrzením odpůrců zákona, kteří vytrvale tvrdí, že skrze něj dochází k ohrožení svobody?
Zajímavý logický omyl. Kuřáci často operují svou svobodou kouřít. Oni se ale nerozhodují svobodně, protože jsou závislí a zapálit si prostě musí! Je vtipné hovořit v tomto případě o svobodě.
1. 11. 2016
Prvním hypermarketem západního střihu, který se v Česku představil, byl německý Globus. Své brány otevřel 4. listopadu 1996 na okraji Brna. Po dvaceti letech mluví česká společnost o (ne)kvalitě výrobků, všímá si rozdílů v cenách stejného zboží v Česku a sousedním Německu. Místy jsme “oplakali” zánik lokálních obchodů a nově debatujeme, zda má být otevřeno i ve svátek. Naučili jsme se v hypermarketech za posledních 20 let nakupovat?
V hypermarketu jsem několik let nebyl, ale pamatuji se, že mě vždy frustrovalo, jak dlouho trvá najít a koupit těch pět věcí, co potřebuji. Obvykle dnes nakupuji v potravinách U Jardy, který má vše co je třeba a hlavně je s ním velká sranda.
4. 10. 2016
Denně se dozvídáme o technologiích, které by nám měly ulehčit práci. Případně únavné úkoly za lidi zcela přebrat. Mluví se například o samořídících automobilech v nákladní a městské hromadné dopravě. Hledají se cesty, jak aplikovat možnosti 3D tiskáren ve zdravotnictví, atd. Které nové technologie se Vám líbí a případně uvažujete o jejich využití ve svém byznysu?
V našem segmentu bezpečnostních dveří zavádíme zejména možnosti odemykání dveří pomocí biometrie nebo mobilními telefony.
2. 9. 2016
Jakou reformu podle vás potřebuje systém českého základního a středního školství? Jak hodnotíte platy učitelů? Které obory strádají? Chybí českým absolventům nějaká zásadní dovednost?
Když děti něco zajímá, naučí se kus historie, život vodních savců či programovat během pár týdnů. Škoda, že česká škola obvykle tento potenciál utluče. Hlavně pěkně obalit a nalinkovat sešity. Měsíční rozvrh 4. tř. rok 2016 ČJ - 38 hod., IT - 2 hod.
reklama