reklama
reklama

generální ředitel Linde Gas

Odpovědi respondenta

11. 9. 2017
Pociťujete v posledních dvou letech větší přísnost finanční správy vůči firmám?
Nezdá se mi, že pojem větší , či menší přísnost finanční správy je to, o co by mělo jít. Důležité je, aby byla korektní. To si myslím, by mělo být nejvíce dlouhodobě oceňováno.
19. 6. 2017
Je podle vás správné, že se Praha kvůli výstavbě nových bytů rozrůstá "do polí", přestože v širším centru města existuje mnoho nevyužitých ploch a brownfielfů? Jak by se měla změnit strategie výstavby bydlení v metropoli?
Nevyužité plochy a brownfieldy v centru by bylo lepší využít pro architektonicky zajímavé stavby spojené s kulturou, což Praze zcela chybí. Byty Prahu nezkrášlí. Nechal bych je na okrajích, což je také zdravější.
12. 6. 2017
Co je podle vás nejdůležitější pro to, aby se člověk stal úspěšným podnikatelem?
Protože pracuji v průmyslu, tak oceňuji, když firma je úspěšná dlouhodobě. Cestou je, mít lepší produkty a služby pro zákazníky, než co nabízí konkurence. K tomu je zapotřebí tým schopných spolupracovníků.
5. 6. 2017
Měly by se razantně zvyšovat mzdy v Česku?
Určitě je dobře, že rostou. Myslím si, že by vzhledem k situaci na trhu práce mohly růst ještě mnohem rychleji.
22. 5. 2017
Jakým směrem se vydá Česko po volbách?
Bude to zřejmě jako vždycky. Prospěšnost pro stát a lidi se ztratí v partikulárních zájmech politiků a mnoha partají. Můžeme jen doufat, že je bude někdo o hlavu převyšovat, aby viděl trochu do budoucnosti.

EET

6. 3. 2017
Je podle vás Elektronická evidence tržeb krok správným směrem? Prospěje státnímu rozpočtu a vyčistí trh od neplatičů daní, jak slibuje ministr financí Babiš?
S EET jsme začali před pár dny a pokud vím, není s tím žádný problém. Asi jsme se dobře připravili. Náklady jsou minimální.
6. 2. 2017
Jaký průměrný roční výnos by vás v současné době nalákal ke koupi bytu na investici?
Je to jedna z možností, jak uchovat nějaké úspory pro budoucno. Riziko, že člověk přijde o všechno, je asi menší, než nechat peníze v bance nebo v cenných papírech.
23. 1. 2017
Jak vysoký plat si podle Vašich zkušeností zaslouží ve svém prvním zaměstnání studenti a čerství absolventi VŠ?
Jako manažer asi hovořím proti úspoře nákladů, ale myslím si, že by bylo dobře, aby mladí lidé byli lépe placeni.
14. 12. 2016
Kuřáci si v restauracích a dalších pohostinských zařízeních od konce května příštího roku už zřejmě nezapálí. Úplný zákaz kouření přinese takzvaný protikuřácký zákon, který schválila sněmovna. Souhlasíte s tvrzením odpůrců zákona, kteří vytrvale tvrdí, že skrze něj dochází k ohrožení svobody?
Jsem nekuřák. Děsím se ale takových zákonů, jako je ten náš protikuřácký. Co lidem zakážou příště? Kam se poděl rozum?
9. 11. 2016
Jak hodnotíte volbu Donalda Trumpa jako nového prezidenta USA? Očekáváte, že se tato volba nějak dotkne buď vašeho byznysu, případně byznysu obecně?
Doufám, že svět by mohl být o trochu lepší - hlavně pro obyčejné lidi.
reklama