reklama
reklama

Jaroslav Řasa

zakladatel ABRA Software

Odpovědi respondenta

17. 1. 2023
Jak podle Vás může nový prezident pomoci české ekonomice a českému byznysu? Který z dvojice kandidátů tuto představu naplňuje lépe?
Slušným, předvídatelným, prozápadně orientovaným chováním při reprezentaci země. Držením hodnot dovnitř státu. Petr nebo Pavel, oba budou správně, zkrátka PxAVEL na HRAD :-)
22. 6. 2022
Máte naplánovanou dovolenou? Dokážete se na ní zcela odříznout od práce a máte tip, jak toho docílit?
Ano. Budu se snažit. Například vyhradit čas, kdy koukám do mailů a ne je občas procházet celý den :-). Ale hlavně - mít na místě dobrý program!
18. 11. 2021
ČNB již dvakrát radikálně zvýšila základní úrokovou sazbu. Jak moc vaši firmu zasáhne zdražování úvěrů?
Prakticky vůbec, financujeme téměř vše z vlastních zdrojů.
20. 10. 2021
Jaká konkrétní opatření máte v podniku připravená pro eventuální další vlnu covidu-19?
Prave je zavadime: Obnovujeme testovani, dusledne rousky po celou dobu na pracovisti pro neockovane, posileni homeoffice, postupne omezeni vetsich porad a setkavani.
6. 10. 2021
Jak jste spokojeni s výsledkem voleb? Na jaké priority by se měla příští vláda soustředit, aby se v Česku žilo a podnikalo lépe?
Volby dopadly skvele!

Vyhnat bratrstvo kocici pracky AB,

Jasne se prihalsit k evropske spolecne politice a TVORIT JI,

Odstranit postupne odmenovani lidi, kteri si to nezaslouzi

A hlavne - pracovat na tom, abychom byli 20ti skoro ve vsem na svete (dnes jsme cca 25-30) 👍✌🇨🇿!!!
22. 4. 2021
Byli byste pro to, aby všichni podnikatelé včetně živnostníků museli povinně mít datovou schránku? Je vhodné, aby jim stát tento způsob komunikace nařizoval zákonem?
Ano.
26. 2. 2021
Covid už je v Evropě téměř rok. Jak se během té doby vyvíjely investice do rozvoje vaší firmy? Utlumili jste je, nebo v některé oblasti i navýšili? Jaké investice plánujete pro letošní rok?
Investujeme do všech projektů, které jsme rozhodli už před pandemií a tempo investic dále zvyšujeme, jsme technologická firma.
Základní dva směry i nadále jsou ABRA Gen, výkonný ERP pro úspěšné velké a střední podniky a ABRA Flexi, online ekonomický systém pro menší dynamické firmy.
23. 10. 2020
Česko se zařadilo mezi země s největším přírůstkem počtu případů onemocnění covid-19 na světě. Dominuje i ve statistikách úmrtí. Vnímáte to jako stigma při jednání s vašimi zahraničními partnery? Muže to podle vás do budoucna poškodit obraz České republiky?
Ovlivnit to může. Je to znakem neschopné vlády.
12. 10. 2020
Začíná druhý letošní hromadný přechod na home office. Jaká jsou vaše ponaučení z první jarní vlny? Organizujete práci z domova v druhé vlně na základě toho jinak?
Především podporujeme naše zákazníky v přechodu jejich podnikání do online prostředí, to je naše mise. Interně postupujeme obdobně, opatření upravujeme podle aktuální situace, udržujeme nadšení v lidech, sdílíme informace o všem, co se ve firmě děje, vytváříme digitální sociální kontakty.
9. 7. 2020
Je podle vás navýšení schodku státního rozpočtu na 500 miliard korun za současné situace akceptovatelné? Neměla by vláda více šetřit?
Především jde o to, jestli tyto peníze jen prodlouží agonii nefunkčních firem, které měly problémy už před omezeními, nebo tím podpoří zahraniční kapitál, nebo povedou k rychlému vyhledání náhradních produkcí a zlepšení situace. Není mi známá ucelená koncepce, přijde mi to ne úplně propracované. Takže možná měla, možná neměla, podle toho, jestli rozdává všem, nebo investuje. Měla by investovat!
reklama