reklama
reklama

Petr Karásek

místopředseda České asociace interim managementu

Odpovědi respondenta

4. 9. 2019
1) Obáváte se recese nebo alespoň výrazného zpomalení domácí ekonomiky?
2) Měla by se už vláda, respektive firemní svět, připravovat na "horší časy"?
Jako se střídá jaro-léto-podzim-zima či ráno-poledne-večer-noc, tak i ekonomika má své víceméně zákonité cykly. Proto není prostor na obavy, ale je třeba se na následující fázi cyklu vždy připravit, a to i mentálně. Kdo je připraven, nebývá překvapen
16. 5. 2019
1. Je podle Vás rok od účinnosti evropského nařízení GDPR v ochraně osobních údajů zcela jasno? Pokud ne, uveďte prosím co by si podle Vás ještě žádalo oficiální (úřední) vysvětlení. 2. Kolik lidí se na Vás od účinnosti GDPR obrátilo s žádostí o výmaz jejich osobních údajů?
Jasné je, že předpis nesplnil účel. Kde je riziko zneužití os.údajů minimální, zbytečnou byrokracií zkomplikoval život, kde jsou os. údaje zneužitelné zejména marketingově, stejně není vyhnutí a uživatelé musí, aby dostali službu, odkliknout souhlas.
18. 11. 2015
Cítil jsem potřebu (podobně jako před 26 lety po 17.11.) jít někam vyjádřit svůj postoj, nicméně nakonec jsem nikam nešel, protože jsem nenašel skupinu racionálně a umírněně vyjadřující postoje podobné mým. O setkání s extrémisty obou pólů nemám zájem.
4. 11. 2015
Bez práce nejsou koláče, bez koláčů (tedy živobytí) není život možný. Pokud si někdo najde práci, která ho naplňuje a baví, je to bonus navíc a každému to přeji, ale i taková vyžaduje nasazení, úsilí a odříkání. Volným časem si žaludek nikdo nenaplní.
reklama