6 minut čtení
Ne všechny suroviny se podaří prodat, stejně jako ne všechny potraviny se povede zpracovat a zkonzumovat. Jídlo tak čas od času končí v...
10 minut čtení
Když říká, že polské potraviny jsou kvalitnější než ty české, stojí si pevně za svým. Remigiusz Górski, šéf české pobočky největší polské banky...
5 minut čtení
V průmyslovém areálu na okraji Vysokého Mýta to voní, jako když se peče vánoční cukroví, přestože je právě konec července. Ranní směna totiž...
18 minut čtení
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank varuje, že i když pomoc české vlády podnikům za koronavirové krize vypadá na první pohled...
16 minut čtení
Stejně jako několik generací jeho předků se Karel Pilčík vyučil řezníkem. Prošel řadou vý­robních provozů v socialistickém masokombinátu a na...
4 minuty čtení
Dá se říct, že problém takzvané dvojí kvality potravin dnes ztělesňují tři symboly. Více a méně "rybovaté" rybí prsty, čokoládová a...
6 minut čtení
Exotický byznys rozjíždí pražský start-up Sens. Spoléhá totiž na výrobu a prodej potravin z hmyzu, přesněji ze cvrčků. Podle jeho zakladatelů a...
5 minut čtení
Spotřeba masa ve vyspělém světě stagnuje, neboť stále více lidí dává přednost vegetariánské stravě. Investoři v tomto trendu spatřují obrovský...
10 minut čtení
Protektorátní průmysl běžel za války naplno a dodával německé armádě děla, tanky a letadla i ruční zbraně. Okupace přinesla rozsáhlou...
16 minut čtení
Do pekařiny se pustili se spolužákem ze základní školy v roce 1990. Přežili krušných prvních deset let a dnes má jejich Pekařství Sázava tržby...
no data