Boj s plýtváním potravinami čeká další krok. Nově jej podpoří dotace z EU 6 minut čtení Ne všechny suroviny se podaří prodat, stejně jako ne všechny potraviny se povede zpracovat a zkonzumovat. Jídlo tak čas od času končí v...
Polský trh je pro Čechy příliš tvrdý, říká Remigiusz Górski, šéf české pobočky polské banky PKO BP 10 minut čtení Když říká, že polské potraviny jsou kvalitnější než ty české, stojí si pevně za svým. Remigiusz Górski, šéf české pobočky největší polské banky...
České ghíčko: Když jde byznys (jako) po másle 5 minut čtení V průmyslovém areálu na okraji Vysokého Mýta to voní, jako když se peče vánoční cukroví, přestože je právě konec července. Ranní směna totiž...
Rozhovor Potraviny už zůstanou drahé, na úroveň před pandemií se nevrátí, říká ekonomka Helena Horská 18 minut čtení Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank varuje, že i když pomoc české vlády podnikům za koronavirové krize vypadá na první pohled...
Na české výrobky nemáme maso, říká velkouzenář Karel Pilčík 16 minut čtení Stejně jako několik generací jeho předků se Karel Pilčík vyučil řezníkem. Prošel řadou výrobních provozů v socialistickém masokombinátu a na...
Ekonom Dvojí kvalita potravin v zemi tuzexových tradic 4 minuty čtení Dá se říct, že problém takzvané dvojí kvality potravin dnes ztělesňují tři symboly. Více a méně "rybovaté" rybí prsty, čokoládová a...
Ekonom Pražský start-up Sens chce Evropany naučit jíst cvrčky. Dává to smysl jak po stránce sociální, tak ekonomické, říkají zakladatelé 6 minut čtení Exotický byznys rozjíždí pražský start-up Sens. Spoléhá totiž na výrobu a prodej potravin z hmyzu, přesněji ze cvrčků. Podle jeho zakladatelů a...
Ekonom Tučné roky bezmasého jídla začínají. Nastupuje "veganská mafie" 5 minut čtení Spotřeba masa ve vyspělém světě stagnuje, neboť stále více lidí dává přednost vegetariánské stravě. Investoři v tomto trendu spatřují obrovský...
Ekonom Protektorát Čechy a Morava: vyrabovaná Hitlerova zbrojírna 10 minut čtení Protektorátní průmysl běžel za války naplno a dodával německé armádě děla, tanky a letadla i ruční zbraně. Okupace přinesla rozsáhlou...
Ekonom V Česku vás pověsí a pak se vyšetřuje, jestli jste vinný. Z toho mrazí, říká o postupech berní správy pekař Jiří Kollert 16 minut čtení Do pekařiny se pustili se spolužákem ze základní školy v roce 1990. Přežili krušných prvních deset let a dnes má jejich Pekařství Sázava tržby...